Un zălăuan este cel mai bun la matematică pe regiune

Şimleu Silvaniei a găzduit cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Național de matematică ”Teodor Topan”, concurs organizat în zilele de 14 – 15 decembrie la Şcoala Gimnazială „Silvania” Şimleu Silvaniei în colaborare cu Primăria Oraşului Şimleu Silvaniei. S-au înscris la acest concurs cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Regionale 2018, 320 elevi din judeţele Satu Mare, Cluj, Bihor, Maramureş, Sălaj, Mureş, Alba precum şi elevi din Republica Moldova (Chişinău). Din echipa de elaborare a subiectelor au făcut parte profesorii universitari Dorel Miheț, Universitatea de Vest din Timișoara,Andrei Ekstein, Universitatea Politehnică din Timișoara, Dorin Andrica, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și studenții: Bogdan Blaga, University of Oxford, Șerban Cicortaș, Princeton University, Alexandru Mihalcu, University of Oxford, Vlad Mihaly, masterand, Universitatea Politehnica din Cluj, George Țurcaș, doctorand, University of Warwick.

Evaluarea lucrărilor s-a realizat de profesori de matematică din județul Sălaj și din județele participante, sub coordonarea inspectorului Adonia Opriș.

Elevii sălăjeni au obţinut următoarele rezultate: Premiul I, cu maximum de puncte, a fost obținut de elevul Horvath Matei de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Zalău, clasa a VI-a, profesor Pop Dorina. Menţiunea I la clasa a VIII-a a fost obținută de eleva Agoston Nikolett, de la Școala Gimnazială ”Silvania” Șimleu Silvaniei, profesor Crișan Adriana. Menţiunea a II-a  la clasa a XII-a a fost obținută de eleva Keresztes Beata, de la Colegiul Național ”Silvania” Zalău, profesor Zay Eva.

Primăria Orașului Şimleu Silvaniei a oferit premii în bani, diplome, medalii și cărți.

 

 

 

 

One Thought to “Un zălăuan este cel mai bun la matematică pe regiune”

  1. Anonim

    Topan absolvise doar un institut pedagogic de 3 ani pe la Baia Mare. Alcoolic. Și mai pleznea elevii. Mare profesor!

Leave a Comment