Un student sălăjean, coordonator al lotului olimpic de Informatică al României

Lotul olimpic de Informatică al României şi-a adjudecat patru premii: două medalii de aur şi două de bronz la XXIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică desfăşurată la Teheran (Iran), în perioada 28 iulie-3 august.
Printre cei care au contribuit semnificativ la obţinerea acestor rezultate merituoase se numără şi un fost elev al Colegiului Naţional „Silvania” Zalău. Răzvan-Dan Sălăjan, în prezent student al Universităţii „Babeş-Bolyai”, este unul dintre studenţii care, alături de câţiva profesori, au coordonat echipa României pentru cea mai importantă competiţie de informatică din lume. Tânărul zălăuan şi profesorul Szabo Zoltan, de la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin i-au însoţit pe membrii lotului în Iran.
Medaliile de aur au fost obţinute de Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) și Tamio Vesa-Nakajima (clasa a XII-a/Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș), laureat cu aur și la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) din acest an. Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), premiați cu argint la ediția precedentă, sunt deținătorii medaliilor de bronz. Cei doi olimpici se regăsesc și pe lista premianților CEOI 2017: Costin Andrei Oncescu (aur) și Andrei Costin Constantinescu (argint).
Datorită acestor performanțe, România a depășit borna „100” în privința medaliilor cucerite la Olimpiada Internaţionale de Informatică și îşi consolidează poziţia a patra în clasamentulall times, având 103 medalii: 30 de aur, 45 de argint şi 28 de bronz, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţoeo Naţionale. Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică a reunit peste 304 concurenţi din 84 de ţări.

Alte articole

Leave a Comment