Ultima sansa de admitere la liceu

Ultima sansa de admitere la liceu

In intervalul 1-10 septembrie are loc ultima repartizare la liceu, in sedinte publice, a absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapele precedente de admitere, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.

Dupa cum ne-a declarat Ioan Abrudan, inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, in conferinta de presa, aproximativ 50 de elevi din judetul Salaj care, din diferite motive, nu s-au prezentat la primele doua etape de admitere, au fost repartizati ieri la liceu. Majoritatea au optat pentru unitatile de invatamant din Cehu Silvaniei, Jibou si Surduc. De mentionat este faptul ca exista locuri in clasele a IX-a de liceu suficiente pentru toti absolventii claselor a opta din judetul Salaj, promotia 2008-2009. Repartizarea se face in functie de media de admitere, calculata din media generala obtinuta la tezele cu subiect unic si media generala de absolvire a claselor V-VIII, ambele avand o pondere de 50 la suta, a precizat Abrudan. Exceptie fac liceele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv si clasele cu predare in limbile minoritatilor.

Tot in cadrul conferintei, Ioan Abrudan ne-a spus ca in planul de scolarizare existent pentru anul 2009-2010 nu s-au realizat doua clase. Este vorba de o clasa de la Grupul Scolar Ioan Ossian din Simleu Silvaniei si una de la Grupul Scolar Industrial Sarmasag, nerealizate din cauza numarului insuficient de inscrisi. Astfel, una din clasele nerealizate a fost repartizata de la Sarmasag la Grupul Scolar Gheorghe Pop de Basesti din Cehu Silvaniei, unde am avut mai multe astfel de solicitari, a incheiat inspectorul general scolar.

Leave a Comment