Titularizarea i-a băgat în sperieţi pe profesori

Titularizarea i-a băgat în sperieţi pe profesoriExamenul de titularizare i-a speriat pe profesorii sălăjeni, aceştia fie nu s-au mai prezentat ieri la concurs, fie au abandonat competiţia după aflarea subiectelor. Potrivit informaţiilor furnizate de Szabo Ştefan, inspector şcolar adjunct din cadrul Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, din 454 de candidaţi înscrişi, doar 392 s-au prezentat ieri la concurs.

În plus, 48 de persoane au părăsit sala în timpul concursului, toate au avut motive personale. Niciun candidat care a ieşit în timpul examenului nu a fost eliminat şi niciunul nu a părăsit sala din motive medicale. Ei au considerat că nu merită să predea lucrarea. Pentru aceştia rămâne valabilă nota de anul trecut, a spus Szabo Ştefan.

Rezultatele vor fi afişate până în 18 iulie, în funcţie de ritmul de corectare din cele 11 centre naţionale la care au fost trimise lucrările. Ultima zi de depunere a constestaţiilor este 19 iulie. Soluţionarea contestaţiilor se va face până în 20 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 21 iulie. Deciziile de repartiţie pe post se vor emite până în data de 5 august. Pentru candidaţii care au obţinut note peste 7 va mai exista o etapă de repartizare pe posturile neocupate din alte judeţe.

Anul acesta la titularizare au concurat patru persoane pentru un post, în timp ca anul trecut, concurenţa a fost de şase pe un post. În acest an, atât numărul dosarelor depuse, cât şi cel al locurilor libere este mai mic decât anul trecut. În vara lui 2010 au fost înregistrate peste 770 de dosare pentru 121 de locuri în învăţământ, în timp ce anul acesta sunt libere 84 de locuri la catedră, pentru care au rămas în cursă 344 de persoane. Cererile cele mai mari la nivel de judeţ au fost pentru posturile de educatori şi învăţători, pentru profesori de geografie şi pentru psihopedagogi.

Alte articole

Leave a Comment