Tăiere drastică a numărului de ore pentru elevii din ciclurile primar și gimnazial

Tăierea drastică a numărului de ore de școală a fost votată zilele trecute de Comisia pentru Învățământ din Senat. Concret, proiectul de lege prevede o medie de 20 de ore pe săptămână pentru elevii din clasa pregătitoare până la clasa a IV-a.
Spre comparație, în prezent, elevii învață 19-20 de ore pe săptămână la clasa pregătitoare (au maximum un opțional), minimum 20 – maximum 21 de ore la clasele I, a II-a și a III-a, iar în ultima clasă de învățământ primar, elevii au minim 21 de ore și maximum 22 de ore la clasa a IV-a.
La gimnaziu, proiectul de lege prevede cele mai drastice tăieri. Proiectul introduce termenul de “medie” de 25 de ore pe săptămână pentru gimnaziu. În prezent, elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

Alte articole

2 Thoughts to “Tăiere drastică a numărului de ore pentru elevii din ciclurile primar și gimnazial”

  1. Anonim

    Foarte bine. Daca un elev de 11-12 ani are 6 ore, dupa care mai lucreaza la teme între 3-5 ore, asta înseamnă că acel copil lucrează mai mult decât un adult.

  2. anonim2

    Da… E bine. Mai bine sta 2-3 ore la crâșmă sau trage ceva etno, decât supravegheat la școală! Succesuri multe!

Leave a Comment