Sute de elevi pasionați de matematică din România și Moldova se întrec la Șimleu Silvaniei

Școala Gimnazială „Silvania”, în parteneriat cu Primăria orașului Șimleu Silvaniei și Inspectoratul Școlar Sălaj, organizează a XV-a ediție a Concursului de Matematică „Teodor Topan”, un eveniment educațional la care participă elevi pasionați de matematică din mai multe județe, dar și din Republica Moldova.

Această competiție reunește 250 de elevi din județele: Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Timiș și Sălaj. Și în acest an, vor participa la concurs elevi din Republica Moldova. Din Comisia de elaborare a subiectelor fac parte profesori universitari și foști olimpici: conf. dr. Dorel Miheț – Universitatea de Vest din Timișoara, lect. dr. Andrei Eckstein – Universitatea Politehnica din Timișoara, prof. dr. Dorin Andrica – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, lect. dr. George Cătălin Țurcaș – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, asist. drd. Vlad Mihaly – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Robert Pop, student la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Deschiderea oficială a concursului va avea loc sâmbătă la ora 8. Este programat un moment festiv la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, iar concursul se va desfășura între orele 9 – 12. Seara, între orele 18 și 19, este programată festivitatea de premiere.

Cine a fost profesorul Topan?

Membru marcant al galeriei de profesori şimleuani şi sălăjeni, profesorul Teodor Topan era considerat un profesor de geniu. S-a născut cu pasiunea matematicii, iar pe parcurs a dobândit-o pe cea a poeziei. „Celebru prin omenescu-i firesc şi cu o gândire tot mai maturizată de trecerea timpului care-l durea, Teodor Topan s-a mişcat uşor şi strălucit între cifre şi cuvinte, între discipoli şi părinţii acestora, între colegi şi prieteni. Autor al mai multor culegeri de probleme şi volume de poezii, profesorul Teodor Topan a rămas în mintea şi sufletul discipolilor şi comunităţii şimleuane ca un dascăl şi poet de excepţie. Parafrazând titlul ultimului său volum de poezie , el a fost drept ca triunghiul dreptunghic, echidistant, ca cel echilateral şi a apucat calea spre stele, aşa cum converg în sus, laturile celui isoscel”, este prezentarea regretatului profesor pe pagina de internet dedicată concursului de matematică. Pentru a veni în sprijinul elevilor talentaţi şi capabili în ale matematicii, începând cu anul şcolar 2006 – 2007, Şcoala Gimnazială nr. 1 Şimleul Silvaniei în colaborare cu Primăria oraşului Şimleul Silvaniei şi cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Sălaj, organizează concursul de matematică „Teodor Topan”.

Fotografie cu caracter ilustrativ

2 Thoughts to “Sute de elevi pasionați de matematică din România și Moldova se întrec la Șimleu Silvaniei”

  1. […] Școala Gimnazială „Silvania”, în parteneriat cu Primăria orașului Șimleu Silvaniei și Inspectoratul Școlar Sălaj, organizează a XV- a ediție a Concursului de Matematică „T. Topan”, un eveniment educațional la care participă elevi pasionați de matematică din mai multe județe, dar și din Republica Moldova. Această competiție reunește 250 de elevi din județele: Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Timiș și Sălaj. Și în acest an, vor participa la concurs elevi din Republica Moldova. Din Comisia de elaborare a subiectelor fac parte profesori universitari și foști olimpici: conf.dr. Dorel… Citeste mai mult […]

  2. […] Școala Gimnazială „Silvania”, în parteneriat cu Primăria orașului Șimleu Silvaniei și Inspectoratul Școlar Sălaj, organizează a XV- a ediție a Concursului de Matematică „T. Topan”, un eveniment educațional la care participă elevi pasionați de matematică din mai multe județe, dar și din Republica Moldova. Această competiție reunește 250 de elevi din județele: Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Timiș și Sălaj. Și în acest an, vor participa la concurs elevi din Republica Moldova. Din Comisia de elaborare a subiectelor fac parte profesori universitari și foști olimpici: conf.dr.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment