Surprize, surprize… Majoritatea candidaţilor la posturile de inspector şcolar au dat bir cu fugiţii

Surpriză la concursul pentru posturile de inspector şcolar. Mai puţin de jumătate dintre candidaţii înscrişi în Sălaj au promovat, restul alegând să se retragă, fie înainte de începerea probelor, fie pe parcursul desfăşurării acestora, deşi nu aveau contracandidat. Excepţie a fost doar funcţia de inspector şcolar limba franceză, pentru care şi-au depus dosarul două persoane.
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj a făcut publice rezultate în cursul zilei de marţi, 2 iunie, candidaţii nemulţumiţi având la dispoziţie trei zile, respectiv în perioada 3-5 iunie, pentru a contesta rezultatele obţinute. Contestaţiile se vor depune la sediul instituţiei judeţene şi vor fi adresate ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Doar şapte au promovat concursul
Potrivit listei afişate la avizierul ISJ Sălaj, din cei 17 candidaţi la fotoliul de inspector şcolar au promovat concursul doar şapte, restul retrăgându-se. Cel mai mare punctaj a fost 47,84 şi a fost obţinut de Lorena Cernucan, care a candidat pentru funcţia de inspector pentru dezvoltarea resursei umane. Următorul punctaj a fost cel al candidatei pentru funcţia de inspector şcolar învăţământ primar şi alternatice educaţionale – secţia maghiară, Hari Tunde, respectiv 46,72. Cristina Hossu va ocupa atât fotoliul de inspector şcolar limba franceză cât şi cel la limba engleză, după ce promovat concursul, obţinând un punctaj de 46,16, respectiv 45,02.
În urma promovării tuturor probelor, îşi păstrează funcţia şi: Claudia Boha – inspector şcolar religie, punctajul obţinut fiind 45,26, Adonia Opriş – inspector şcolar matematică – 43,34. Scaunul de inspector şcolar proiecte educaţionale va fi ocupat de Natalia Pop, după ce a promovat concursul cu punctajul de 42,77. Floare Puşcaş îşi păstrează funcţia de inspector de informatică, însă nu şi pe cea de inspector monitorizarea programelor privind accesul la educaţie. Pentru cea de-a doua s-a înscris, însă, ulterior, a anunţat că îşi retrage candidatura.

Deşi nu aveau concurenţă, cei mai mulţi au ales să se retragă
Printre candidaţii care s-au înscris, dar au ales să se retragă din concurs, unii după ce nu au reuşit să promoveze anumite probe, alţii din diferite motive, deşi nu aveau concurenţă, se numără: Valentina Souca – inspector şcolar învăţământ preprimar şi educaţie timpurie, Marcel Lucaciu – inspector limba şi literatura română, Rosz Rita – inspector şcolar – minorităţi naţionale, Dorin Cosma – inspector şcolar limba franceză, Florin Niste – inspector şcolar geografie, Daniela Gozman – inspector şcolar învăţământ profesional şi tehnic, Laura Crişan – inspector şcolar management instituţional, Ildiana Jurcă – inspector şcolar – activităţi extraşcolare, Emil Cozac – inspector şcolar proiecte educaţionale şi Teodor Sărăcuţ Comănescu – inspector şcolar învăţământ primar şi alternative educaţionale.
Probele concursului, organizat de ISJ Sălaj pentru ocuparea a 23 de posturi de inspector şcolar vacante, s-au desfăşurat în perioada 21-29 mai, atât la sediul instituţiei organizatoare, cât şi la unităţile de învăţământ ce au fost nominalizate în acest sens de către Consiliul de Administraţiei. S-au putut înscrie cadrele didactice care îndeplineau cumulativ următoarele condiţii: sunt absolvente ale unei instituţii de învăţământ superior de lungă durată cu diplomă de licenţă sau al ciclului Bologna cu diplomă de master; sunt titulare în învăţământul preuniversitar, au gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, cu vechime efectivă la catedră de minimum şapte ani; au obţinut calificativul „Foarte Bine” în ultimii cinci ani şi nu au fost sancţionaţi disciplinar în această perioadă; nu au fost condamnaţi penal; sunt apţi din punct de vedere medical; sunt membri ai Corpului Naţional al Experţilor în Management Educaţional.
Conform metodologiei, după finalizarea concursului, inspectorul general va confirma ocuparea posturilor vacante, după cum urmează: numire cu contract de management educaţional pentru o perioadă de patru ani, pentru candidaţii ce au promovat concursul şi numire prin delegaţie pentru o perioadă determinată, de un an, pentru candidaţii ce nu au promovat concursul sau, după caz, pentru funcţiile pentru care niciun candidat nu a susţinut concursul.
Contactată, Maria Pop, inspector şcolar general al judeţului Sălaj, a declarat că o decizie privind ocuparea posturilor de inspector şcolar se va lua, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare. „Vineri după – amiază se încheie perioada în care se pot depune contestaţii. Abia după rezolvarea acestora, se va lua o decizie în cadrul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului, lucru ce se va întâmpla, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare”, a precizat Maria Pop.

10 Thoughts to “Surprize, surprize… Majoritatea candidaţilor la posturile de inspector şcolar au dat bir cu fugiţii”

 1. vaporeanu

  Garantia seriozitatii.Ai vrea sa vezi imediat cea mai completa si mai profitabila oferta de lucru?Acum,in premiera absoluta,vei viziona un video extrem de clar,video care te va convinge total si definitiv sa vii in echipa noastra! Rezultatele sunt dovedite!Eu vreau sa tea jut sis a te simti in siguranta,asa ca astept sa ma ontactezi sis a-mi soliciti restul detaliilor la adresa de email:gheorghenecula@yahoo.com 9

 2. Abramburica de Salaj

  Ptiu sa nu le fie de deochi cum s-au retras ei dupa ce nu au obtinut punctajul minim necesar la proba scrisa. Frumoasa manevra a „superprofesionistei” inspectoare generale, care tare suparacioasa a devenit de cand e mare sefa (saracuta de ea…) ca o vorbeste lumea de rau. Pai cu siguranta de bine nu se poate, ca a ajuns ISJ Salaj de rasul curcilor de cand e ea in „jiltul” montat de senatorul sot si lustruit de ligaii care o inconjoara.

 3. o prietena

  felicitari Lorena!

 4. Retragerea de "onoare" ...

  Excelent titlul articolului, „Surprize, surprize ….” mai cu seama ca ele nu se termina odata cu concursul.
  Ziua „schimbarii la fata” a venit si schimbarea s-a redus la numirea in functii a retrasilor. Cum…, simplu, „a la Luci”…, omul se retrage, ca nu-i voie sa spunem ca a picat si apoi, retras cum e il numim in functie. O minte luminata se retrage cand nu-l intereseaza ceva… sau nu? D-na director Crisan, nu asa se traduce in limba romana retragerea? Poate va lamureste colegul Lucaciu…, tot romaneste! Floricuta informatic cand retragi ceva nu inseamna ca nu-l mai folosesti? (A pardon tu nu le prea ai cu informatica…). Doamna educatoarea, prescolarii cand se retrag nu se pune ca nu se mai joaca? Doamna Pop inca nu „a-ti” (ca sa scriu asa corect ca dumneavoastra) realizat ca adevarata retragere de la ISJ ar trebui sa va apartina. Nu de alta dar ati cam facut-o nefacuta. Doamne ocroteste-i pe dascalii salajeni.

 5. biji

  Hahahahahahahahahaha. Cei mai buni dintre cei buni.

 6. biji

  Sedeti blanzi. ”Retrasii” vor devenii ”raz(-)gandaci” si isi vor recapata posturile – vor fi numiti prin delegatie pe aceleasi posturi.

 7. Anonim

  nu ar trebui sa manjim tagma dascaliceasca !!!!!de cativa ani nu a fost nici o problema la inspectorat pana acuma cand in urma concursului dorin cosma nu mai e !!!! trebuie sa stie ca asa e la concirs ,,unii pierd altii castiga !!!!! si conform legii din cei care au fost insp.gen.numeste cu delegare -tot pe ei , nu pe altii ,cum se crede —-pana la noi ordine !!!!

 8. anonim

  Da de Mirelus Seisan ce se mai aude!!!!!!!! S-a dat la fund.

 9. Trist..., dar imi trece

  Eram din ce in ce mai trist sa vad ca nu apare niciun „aplaudac” s-o preaslaveasca pe sotia de senator, dar m-am inseninat vazand „dascaliceasa” de la 1:46, cum o sustine pe preaiubita in deciziile ei aberante. Ai primit odata cu decizia si sarcina de-a posta de bine?
  Nu am gasit nicio urma de manjire a dascalilor din Salaj, in comentariile anterioare, dimpotriva o ruga sfasiitoarea. Din pacate putini dascali din acest judet se mai simt reprezentati de clica din fruntea ISJ si CCD.
  D-nului inspector Dorin Cosma (dascal cu rezultate de exceptie, manjit de o agramata anonima) i-a lipsit o mare calitate: nu e fata croitoresei sefei Pop, cum este domnisoara Hosu, o mare „somitate” de la scoala de partid rosu, API, care-si denigreaza colegii pentru a ajunge ea sa prinda o functie. I-a prins-o Pop.
  Anonima aplaudaca, mai treci pe la orele de limba romana si de tehnoredactare ca-ti faci sefa de ras, si-am inteles ca se cam supara in ultimul timp iar eu unul m-am intentia s-o inveselesc.

 10. Sa-i mai lasam si pe Cosma

  Ca prea era adunat din santuri in ultima (buna) perioada de timp. Sa fii inspector presupune o anumita prestanta…

Leave a Comment