Succes uriaș al elevilor sălăjeni la Olimpiada Națională de Informatică

Lotul județului Sălaj a înregistrat o performanță uriașă la Olimpiada Națională de Informatică din acest an. Pop Bogdan Petru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Silvania” din Zalău a obținut medalia de aur la ultima și cea mai importantă fază a acestui concurs, iar Hill Shantih Alex, clasa a X-a și Cotor Andrei, clasa a IX-a, din aceeași unitate de învățământ, au obținut medalia de argint, respectiv bronz, la această olimpiadă. Pop Bogdan a obţinut, totodată, și o mențiune.

Lotul participant la Olimpiada națională de Informatică, concurs desfășurat în aceste zile la Constanța, a fost format din Pop Bogdan Petru, Colegiul Național „Silvania” Zalău, prof. Florin Morar; Cotor Andrei, Colegiul Național „Silvania”, prof. Florin Morar; Pop Alex Nicolae, Colegiul Național „Silvania”, prof. Florin Morar; Hill Shantih Alex, Colegiul Național „Silvania”, prof. Florin Morar;  Neghină Dragoș, Colegiul Național „Silvania”, prof. Florin Morar și prof. Gheorghe Revnic; Copaciu Timotei Andrei, Colegiul Național „Silvania”, prof. Florin Morar.

Cei trei elevi premiaţi au participat la barajul pentru Lotul Naţional Lărgit de Informatică. S-a calificat şi va face parte, din acest lot, elevul Pop Bogdan Petru. Lotul Naţional Lărgit de Informatică, alcătuit din 20 de elevi, va beneficia de o pregătire suplimentară, în luna mai. După încheierea programului de pregătire, elevii vor susţine un nou baraj, în urma căruia se va stabili Lotul Restrâns care va fi format, la final, din cei mai buni șase elevi, care vor participa la competiţiile internaţionale.

„Sunt foarte bucuros pentru această realizare. Întregul lot participant merită felicitările noastre, toți s-au luptat și au făcut, alături de noi, eforturi mari în procesul de pregătire. Toți sunt elevi foarte bine pregătiți, motivați, copii care au muncit foarte mult pentru a ajunge la cea mai înaltă fază a acestei olimpiade. Sunt mândru de ei!”, ne-a declarat profesorul campionilor, Florin Morar.

foto: prof. Gheorghe Revnic

 

 

3 Thoughts to “Succes uriaș al elevilor sălăjeni la Olimpiada Națională de Informatică”

  1. I.C.

    Felicitări! Elevi deștepți, cu ministru prof. univ. dr. rector analfabet pur sînge.

  2. Anonim

    Felicitări elevilor si profesorilor!

  3. Anonim

    Nu zic că sunt rezultate slabe, dar dacă astea sunt uriașe, atunci ce să zică ăia cu locul I. La informatică merg la baraj jumătate dintre participanți. Iar faza cu medaliile e făcută ca să existe mai mulți câștigători. Nu e chiar ok, concursurile trebuie să aibă un învingător, acela fiind probabil cel care face parte din lotul olimpic restrâns.

Leave a Comment