SORIN CÎMPEANU: ”În anul şcolar 2021 – 2022, semestrul I se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă”

Semestrul I al anului şcolar 2021 – 2022 va avea 14 săptămâni şi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă, a anunţat, astăzi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, conform Agerpres.

El a precizat că ordinul privind structura anului şcolar viitor urmează să fie publicat vineri sau sâmbătă în Monitorul Oficial.

„Este vorba de o abordare conformă cu aşteptările elevilor, care înţelegem că vor crea dificultăţi multor cadre didactice, dar se vor implica în aşa fel încât să avem o structură logică a anului şcolar, bazată pe două semestre, cu trei vacanţe: de iarnă, primăvară şi vară. Pentru grădiniţe şi învăţământul primar se va adăuga săptămâna de vacanţă din luna octombrie. Dar, semestrul I se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă, va avea o durată de 14 săptămâni, iar semestrul al II-lea va avea o durată de 20 de săptămâni, din care o săptămână va fi ‘Şcoala altfel'”, a explicat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a menţionat că vor fi excepţii pentru anii terminali, pentru care anul şcolar va avea 32 de săptămâni, precum şi pentru filiera tehnologică, notează sursa citată.

Întrebat în legătură cu faptul că a mai fost schimbată în acest fel structura anului şcolar, în mandatul Ecaterinei Andronescu, iar profesorii au semnalat probleme, Cîmpeanu a spus: „Materia va fi structurată în aşa fel încât să fie perfect adaptată duratei celor două semestre. Singura problemă este aceea a evaluării şi notării, care va trebui să fie făcută într-o perioadă mai scurtă de 14 săptămâni. (…) Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice şi sunt convins că fiecare cadru didactic va găsi soluţii în beneficiul elevilor”.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment