SONDAJ SUPERTEACH: 66% din profesorii din România cer redeschiderea şcolilor

Peste 66% dintre profesori din România susţin redeschiderea şcolilor, mai mult de 50% dintre ei îşi doresc să desfăşoare cursuri offline, iar 21% dintre dascăli sunt de părere că, la ora actuală, sistemulhibrid ar funcţiona mai bineîn scenariul roşu, în contextul pandemic, arată rezultatele unui chestionar realizat de organizaţionala educaţională SuperTeach, în rândul a peste 1.500 de cadre didactice.

Peste 66% dintre profesorii care au răspuns chestionarului SuperTeach susţin redeschiderea şcolilor din ţară, aflate în prezent în scenariul roşu, motivând că „educaţia este un element importantîn economia ţării”.De asemenea, 53.7% dintre dascăli spun că şi-ar dori să se întoarcă la predarea offline, în detrimentul celei online, în timp ce 21% dintre ei consideră că regimul hibrid de şcoală ar fio variantă mai bună decât actuala situaţie, cea în care elevii urmează cursuri online.

La întrebările organizaţiei SuperTeach au răspuns 1.542 de cadre didactice din toate judeţele ţării, 96% dintre acestea predând în şcoli de stat din mediul urban – 76%. Chestionarul online a fost aplicatprofesorilor din comunitatea SuperTeach, în perioada 9-12 noiembrie a.c., şi a avut ca obiectiv evidenţierea percepţiei acestora asupra şcolii online, în special identificarea celor mai mari provocări cu care profesorii se confruntă în scenariul roşu de şcoală.

„Ne bucurăm că profesorii susţin deschiderea şcolilor,în ciuda riscurilor implicate şia greutăţilor de a face ore în condiţiile actuale. Prin acest lucru, nu putem să vedem decât premisa schimbării de mentalitate şi faptul că profesorii se conectează cu nevoile copiilor şi ale părinţilor. Îi felicit pe profesori căînţeleg şi sunt empatici la nevoile copiilor şi că sunt aproape de încercările prin care trec părinţii – pe lângă faptul că le este greu să facă şcoală cu cei mici de acasă, părinţii înţeleg care este impactul pe termen lung al acestei situaţii. Iată că profesorii fac corp comun cu părinţii pentru dezvoltarea copiilor şi a viitorului ţării”, spuneCristina Gheorghe, co-fondator SuperTeach.

Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment