Simularea Bac 2016: Un elev din Șimleu Silvaniei a fost eliminat din examen pentru tentativă fraudă

Un elev din clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei a fost eliminat miercuri, 9 martie, de la cea de a treia probă de simulare a examenului de Bacalaureat, la Matematică. Elevul a încercat să „trişeze” în rezolvarea problemelor la Matematică, folosind telefonul mobil şi a fost eliminat. Fiind vorba despre o simulare a examenului, acesta va putea participa la examenul de Bacalaureat care va începe în luna mai.
Un astfel de caz, tentativă de fraudă, a fost înregistrat şi în cursul anului trecut la prima probă a Bacalaureatului – Limba şi Literatura Română, la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău, când unui elev i-a sunat telefonul în timpul examenului şi acesta a fost eliminat – nemaiputând să participe la două sesiuni de Bacalaureat. După cum a explicat Marcel Lucaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, elevul eliminat miercuri de la proba de simulare a Bacalaureatului va putea participa la examenul propriu-zis din luna mai.
La Simularea examenului de Bacalaureat Naţional 2016, la clasele a XI-a şi a XII-a, la proba obligatorie a profilului, desfăşurată miercuri, în judeţul Sălaj situaţia se prezintă astfel: clasele a XI-a, 1.936 de elevi înscrişi din care 1.741 prezenţi şi 195 – absenţi; clasele a XII-a – 1.947 de elevi înscrişi, din care 1.679 prezenţi şi 268 absenţi. „Simularea Examenului de Bacalaureat Naţional se va încheia, joi – 10 martie 2016, cu proba la alegere a profilului şi a specializării. Menţionăm că numărul mare de absenţi provine din rândul elevilor de la învăţământul seral şi învăţământ frecvenţă redusă”, a spus reprezentantul ISJ Sălaj – Marcel Lucaciu.

Leave a Comment