„Siguranţa în şcoli”, pe masa prefectului

Mai puţin de jumătate dintre unităţile de învăţământ din Sălaj sunt monitorizate video. Mai exact, potrivit raportului întocmit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, din cele 398 de unităţi existente în judeţ, doar 181 sunt dotate cu astfel de sisteme.
Prefectul judeţului, Ionel Ciunt, a participat miercuri, 20 ianuarie, la şedinţa comisiei de verificare a modului de asigurare a siguranţei civice în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar. „În urma raportului prezentat de către Constantin Didă, comisar şef în cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, rezultă că din cele 398 unităţi existente la nivelul judeţului, 392 sunt asigurate cu gard împrejmuitor, şase unităţi din zona rurală sunt împrejmuite parţial, iar 181 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video ( interior – exterior)”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Sălaj. Drept urmare, prefectul judeţului va solicita unităţilor administrativ-teritoriale, pe raza cărora se află cele şase unităţi de învăţâmânt cu împrejmuire parţială, să prevadă în bugetul anului 2016 sumele necesare realizării lucrărilor de împrejmuire.
De asemenea, la finalul întâlnirii, pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă în unităţile şcolare şi în zona adiacentă acestora s-au stabilit şi următoarele măsuri: se va asigura prezenţa poliţiştilor şi poliţiştilor locali în zona unităţilor şcolare pentru afluirea/defluirea elevilor, se va verifica modul de întocmire şi completare a registrului de evenimente de la nivelul fiecărei unităţi şi se vor efectua controale atât pentru combaterea absenteismului şcolar, cât şi pentru prevenirea consumului de alcool, tutun şi substanţe etnobotanice.

Alte articole

One Thought to “„Siguranţa în şcoli”, pe masa prefectului”

  1. Tăunul

    Din păcate , aceşti elevi, care fac religie de 26 de ani, au ajuns să se înjunghie în şcoli. Sistemul tembel de stat nu este capabil decât să sancţioneze cadrele didactice care strigă la elevi. CICĂ AVEM INSPECTORATE ŞCOLARE !

Leave a Comment