Se dau bani pentru rechizite și haine. Cererile trebuie depuse până sâmbătă

Sprijinul în valoare de 500 de lei, acordat pentru prima oară în anul școlar 2021-2022, se acordă pe card. Pentru elevii care au deja cardul, încărcarea va începe în această lună, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Pentru noii beneficiari, cardurile urmează să fie distribuite și încărcate în cursul lunii octombrie.

Potrivit OUG 133/2020, de ajutorul în valoare de 500 de lei pentru rechizite și haine pot beneficia:
– copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, adică 298 lei (venitul minim garantat pentru persoana singură este 149 de lei);
– elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de cel mult 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică 1.275 de lei (salariul minim brut pe țară este 2.550 de lei).
Ajutorul se acordă la cererea unuia dintre părinții elevului, termenul-limită pentru depunerea la școala la care elevul este înscris fiind data de 10 septembrie. Cererea trebuie să fie însoțită de adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022. Cei care au deja card trebuie, de asemenea, să depună cerere, însoțită de adeverința de venit. Documentul trebuie semnat de același părinte care a depus cererea și pentru anteriorul an școlar.

Tichetele pentru achiziționarea rechizitelor și hainelor pot fi folosite doar în anumite magazine, respectiv în cele care comercializează materiale școlare și care se află pe lista unității emitente a tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional. Beneficiarii afla mai multe detalii privind această listă atunci când primesc cardul.
Citește mai mult despre elevi, bani pentru copii, copii, rechizite, bani pentru educație, bani pentru educația copiilor, parinți, tichete electronice, card.

M. S.

One Thought to “Se dau bani pentru rechizite și haine. Cererile trebuie depuse până sâmbătă”

  1. […] Sprijinul în valoare de 500 de lei, acordat pentru prima oară în anul școlar 2021-2022, se acordă pe card. Pentru elevii care au deja cardul, încărcarea va începe în această lună, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Pentru noii beneficiari, cardurile urmează să fie distribuite și încărcate în cursul lunii octombrie. Potrivit OUG 133/2020, de ajutorul în valoare de 500 de lei pentru rechizite și haine pot beneficia: – copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la… Citeste mai mult […]

Leave a Comment