Şcolarii sălăjeni se întrec într-un concurs pe tema beneficiilor consumului de lapte

Toţi elevii din învăţământul primar sălăjean, de la clasa pregătitoare, la clasa a IV-a, vor participa, în perioada 18-22 decembrie, la concursul „Consumul de lapte în ochii elevilor”. În această acţiune vor fi angrenaţi 11.292 de elevi, reprezentând 79 de unităţi de învăţământ, susţin reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

„Concursul îşi propune educarea elevilor, precum şi sensibilizarea părinţilor pentru a susţine şi promova consumul lapte şi de produse lactate autohtone (în special  lapte) promovând un stil de viață sănătos şi respectul faţă de viaţa personală, sănătatea proprie şi a celorlalţi”, ne-a declarat Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al ISJ Sălaj.

Potrivit regulamentului, fiecare unitate de învăţământ care are în subordine clase primare va organiza un concurs de desene, având ca tematică beneficiile oferite de consumul de lapte, produse lactate şi alimentaţia sănătoasă, o degustare de miere, precum şi activităţi de grădinărit la nivelul şcolii. Vor participa la concurs toţi elevii claselor pregătitoare şi ai claselor I-IV din unitatea de învăţământ (inclusiv structuri). Comisia de concurs din fiecare unitate de învăţământ cu personalitate juridică va elabora criteriile de jurizare şi selecţie a câştigătorilor, astfel încât în fiecare şcoală să se acorde un premiu I, un premiu II, un premiu III şi trei menţiuni. Premiile vor consta în cărţi de colorat, acuarele, pensule, creioane colorate, carioci.

Toţi elevii claselor pregătitoare şi ai claselor I-IV din unităţile de învăţământ implicate vor lua parte la o degustare de miere organizată în şcoală şi vor primi mici stimulente, precum cărţi de colorat şi creioane colorate, care să aibă legătură cu obiectivele programului. La sfîrşitul concursului se vor organiza activităţi de grădinărit la nivelul şcolii.

Toate premiile şi stimulentele acordate elevilor, precum şi mierea necesare celor două activităţi de degustare vor fi achiziţionate din bugetul de concurs şi vor fi livrate unităţilor de învăţamânt în timp util.

 

Leave a Comment