Şcoala de vară Porolissum – alternativă de petrecere a timpului liber în vacanţa de vară

Peste 50 de copii au participat, în perioada 8-12 august, la „Şcoala de vară Porolissum”, un program socio-educativ aflat la a doua ediţie, ce îşi propune să ofere elevilor cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, alternative de petrecere a timpului liber în vacanţa şcolară.

Evenimentul a fost organizat de către Episcopia Sălajului şi a presupus activităţi diferenţiate pe categorii de  vârstă, în vederea dezvoltării unor abilităţi practice, de cunoaştere, artistice şi de socializare, în  spiritul  promovării valorilor moral-creştine. Acestea s-au derulat la Şcoala Generală “Porolissum” din Zalău, acolo unde, pe lângă atelierele de creaţie şi comunicare propuse copiilor de animatori de tineret, profesori, psihopedagogi şi artişti populari, coordonaţi de doamnele profesoare Ştefania Nechita şi Alina Blaj, participanţii au servit gratuit masa de prânz  pe toată perioada programului.

„O mare bucurie şi o vădită emoţie  le-au fost aduse copiilor joi, 11 august, odată cu vizita chiriarhului nostru, Preasfinţitul Părinte Petroniu. Acesta le-a vorbit copiilor despre icoana pe sticlă, despre cuminţenie şi frumuseţe sufletească, a mulţumit voluntarilor implicaţi, împărţind tuturor, cu generozitate, iconiţe şi dulciuri”, se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei.

În ultima zi a Şcolii de vară, în cadrul unei excursii  organizate la Castrul Roman din Moigrad, a avut loc un concurs de interpretare de pricesne  în amfiteatrul vechiului municipiu roman Porolissum.

Toate creaţiile tinerilor creştini vor fi expuse spre vânzare în Biserica “Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău, în vederea obţinerii unui fond din care, la începutul anului şcolar, vor fi ajutaţi  cu rechizite şcolare şi îmbracăminte copii proveniţi din familii cu venituri reduse.

Alte articole

Leave a Comment