Schimbări la corectarea lucrărilor de la Bac și Evaluare

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a spus recent că vor fi făcute modificări esențiale în corectarea lucrărilor de la examenele naționale, începând de anul viitor, după ce la Evaluarea Națională au fost depuse peste 20.000 de contestații. Ministrul Educației a întărit ideile pe care le anunțase pentru EduPedu, portal specializat în probleme de învățământ. „Vreau ca lucrările să fie corectate electronic”, a transmis Sorin Câmpeanu. Lucrările elevilor de clasa a VIII-a vor fi scanate chiar în sala de examen, în fața candidaților, după ce profesorii supraveghetori vor aplica pe foi un cod unic de identificare, pentru ca apoi să fie corectate online, de evaluatori care nu pot comunica între ei, a explicat Cîmpeanu. „Am dreptul să fiu optimist. Dacă tot vorbim de digitalizare, am zis un lucru mărunt, dacă îl fac într-un an tot e bine”, a spus ministrul. Aceeași procedură de corectare online a lucrărilor va fi aplicată, de anul viitor, și la Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și la Bacalaureat. Sorin Cîmpeanu a precizat că modificarea se va realiza pe fonduri din PNRR: „Am inițiat deja discuții la nivel național și de negociere cu Comisia Europeană, pentru a utiliza resurse în vederea informatizării evaluărilor, lucru care corespunde priorității de digitalizare existentă în educație, dar în același timp corespunde și nevoii de standardizare a evaluărilor”.

 

 

8 Thoughts to “Schimbări la corectarea lucrărilor de la Bac și Evaluare”

 1. D-ale liberalilor

  O nouă tâmpenie a guvernului condus de piticul repetent. Pt asta să fie sacrificați pensionarii, pt asta să luăm împrumuturi înrobitoare, pt corectarea electronică a lucrărilor la bac ? Ce să corectezi electronic la limba română bă ministru tâmpit ?

  1. Anonim

   Ba comunistule habar nu ai despre ce vorbesti. Din cauza celor ca voi suntem coada continentului. Sacrificati sunteti din ADN , pupatori de moaste !

   1. Repetenții dau restanțele toamna

    Bă handicapat liberal, ce bani să vă dea UE pt, cică, reducerea abandonului școlar, cum ați trecut în pnrr ? Nu mă miră că UE v-a respins a doua oară, pt septembrie, pnrr. De fapt, e ceva normal pt un premier pitic și repetent să dea restanțele toamna !

 2. Anonim

  Stai linistit, omule! Scanarea si corectarea nu costa nimic. Ai tu alte stresuri de te enervezi din nimic. Cand auzi electronic ti umfla vena?

  1. Cum se corectează electronic la limba română ?

   Constat că alții se enervează și uită cuvintele.

 3. Anonim

  Părea mea doar,anu trecut școlar a fost un eșec 100″% foarte dar foarte mulți au obținut note mari datorită „online” dar realitate sunt pe jumătate iar părinții au crezut ca copii lor sau deșteptat brusc,iar la aflarea adevărului le-o venit sa plângă, de aia sunt 20000 de contestații,în Sălaj nici o nota de 10 la capacitate???dar la final de an am văzut copii cu diplomă în mână…

 4. Silviu

  Ia, uite, la semidoct, „sau desteptat” (in loc de „s-au desteptat”), asa scrie Anonimul! Ss pare ca si pe vremea lui a fost pandemie de nu stie scrie. Bravo, militianule!

 5. Doru

  Anonimule, copiii fac contestatii pentru ca au dreptul s-o faca…Tu nu prea ai fost pe la scoala, se vede…Esti cam rau, asa ai fost educat?

Leave a Comment