Schimbare drastică în învățământ! Elevii vor sta mai puține ore la școală

Proiectul de lege pentru modificarea Legii Educației privind reducerea orelor pe care elevii le petrec la școală a trecut luni de Senat, care este cameră decizională. Proiectul prevede că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ este în medie 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, în medie 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și în medie 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal.

Proiectul adoptat de Senat este același pe care l-a adoptat în luna mai Camera Deputaților, ca prim for sesizat, în urma cererii de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis. Legea va fi trimisă la promulgare.

Proiectul de lege arată că numărul mediu de ore pe săptămână prevăzut în planurile cadru va fi de 20 de ore la clasele primare. La fel, la gimnaziu numărul mediu de ore va fi de 25 de ore pe săptămână, iar la liceu numărul mediu va fi de 30 de ore săptămânal.

În prezent, legea educaţiei prevede că numărul de ore minim şi maxim este stabilit de ministrul Educaţiei prin ordin de ministru. Astfel, elevii de la clasa pregătitoare învață 19-20 de ore pe săptămână (au maximum un opțional), cei de la clasele I, a II-a și a III-a au minimum 20 – maximum 21 de ore, iar la clasa a IV-a elevii au minimum 21 de ore și maximum 22 de ore. Elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

Alte articole

3 Thoughts to “Schimbare drastică în învățământ! Elevii vor sta mai puține ore la școală”

 1. Schimbare drastică în învățământ! PROFESORII vor sta mai puține ore la școală - asa este corect !

  tot sistemul de invatamant se invarte in jurul profesorilor si NU a elevilor, cum ar fi normal !
  beneficiarii principali ai sitemului de invatamant trebuie sa fie copii si nu profesorii !
  drepturi la profesori, salarii la profesori, conditii la profesori si la copii ????? pentru copii ce se face?
  vedem ca s-a propus schimbarea statutului profesorului, sa fie mai protejat de elevi , de parinti, de alti factori, politic etc !!! foarte bine, asa si trebuie !!
  dar, dar la copii ce s-a propus? cum ii protejezi pe copii de alti copii, de PROFESORI, de alti straini care intra in scoala si in jurul scolilor ??!?!!? la copii nu se gandeste nimeni ! ce pedeapsa primeste directoarea care s-a legat de aceea eleva ? o mai tine PSD in functie? o mai numeste inca un mandate de director? de ce nu este si ea facuta troaca de porci in fata eleviolor, a colegilo si a parintilor, a comunitatii ! sa vada cu e sa fi „atacat” de unul mai mare si mai puetrnic !!
  elevi sunt mult mai vulnerabili decat profesorii si ei sunt tot timpul uitati, amanati, lasati deoaprte !!

 2. Anonim

  un professor are vacanta=concediu 4 luni pe an ! cu salar intreg !
  un professor mai castica cel putin 1000 de euro pe luna, bani la negru, doar din after-school, unii fac si 2.000 pe luna, si asta in perioada in care sunt si platiti de stat !!!
  15 lei de copil la un grup de 10-20 pe luna, adica cam 20 de zile lucratore,, vedeti ce suma pleaca acasa lunar un professor la clasele 0 – 4 !
  15 * 10 * 20 = 3.000 la 10 copii , iar la 20 de copii cat iti iese?

 3. cetatean

  Un profesor (mediocru), Liviu Pop de la Viseu (un impostor, care nu s-a validat ca prof de mate, pemtru ca-i smecher)), care face de rusine sistemul preuniversitar din Romania propune niste aberatii incompatibile cu sistemul de invatamant. Nu intram in detalii, dar veti vedea concluziile acestei propuneri negandite indeajuns. Revin cu amanunte.

Leave a Comment