Scenariu roșu la toate unitățile de învățământ din Zalău

În urma ședinței extraordinare a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj desfășurată, în data de 16 octombrie, au fost adoptate următoarele:
– 1. (1) Se aprobă suspendarea activităţilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online, pentru 92 de preșcolari din totalul de 112, din grupele cu program prelungit grupa combinată A, grupa mica A, grupa mica B, grupa mijlocie, grupa mare și grupa combinata C, program normal, din cadrul Grădiniţei cu PP nr.1 Pericei.
(2) Grădiniţa cu PP nr.1 Pericei va trece la scenariul 3 (ROŞU), cu participarea la activități online a tuturor preșcolarilor din grupele aflate la locația principală și își va continua activitatea pe scenariul 1 (VERDE) doar cu o grupă combinată care funcționează într-o altă locație, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecție.
– 2. (1) Se aprobă suspendarea cursurilor în sistem “faţă în faţă” şi desfăşurarea acestora în sistem online pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Zalău, județul Sălaj.
(2) Toate unitățile de învățământ din municipiul Zalău își vor desfășura activitatea pe scenariul 3 (ROŞU), cu participarea la activități online.
– 3. Suspendarea cursurilor/activităţilor unităţilor de învăţământ mai sus menţionate, se face pe o perioadă de 14 zile, conform propunerilor fiecărui Consiliu de Administraţie, propunere avizată de Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate Publică.
– 4. La nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Sălaj, în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depășește valoarea de  3/1000 locuitori, toate unitățile de învățământ care nu au fost menționate în Hotărârile CJSU Sălaj anterioare, vor funcționa după scenariul 2 (GALBEN), până la scăderea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sub rata de 1,5/1000 locuitori, de regulă 7 zile consecutiv. Prezenta hotărâre intră în vigoare începând de astăzi, 17 octombrie.

Leave a Comment