Salarii mai mari pentru profesorii sălăjeni

Cele peste 2.500 de cadre didactice din Sălaj vor beneficia de creşteri salariale acordate în două tranşe, de la 1 decembrie 2018 şi 1 ianuarie 2019. Din decembrie, profesorii vor beneficia de un spor pentru suprasolicitare neuropsihică, adică 10 la sută din salariul de bază, pentru ca din prima zi a anului viitor veniturile să le crească cu câteva sute de lei prin introducerea unei indemnizații de hrană și de vacanță.

Indemnizația de hrană este echivalentă cu două salarii minime pe economie, care se vor împărți la 12 luni, ceea ce înseamnă că lunar, cadrele didactice vor primi suplimentar 317 lei. În ceea ce privește acordarea tichetelor de vacanță, acest lucru se va realiza ca și până acum.
Potrivit graficelor prezentate de către ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, salariile profesorilor vor creşte astfel: profesor cu 25 de ani vechime – un plus de 327 de lei, urmând să ajungă la 5.376 lei; profesorii cu studii superioare de lungă durată – creştere de 343 de lei şi vor ajunge la 4.477 de le, iar profesorii debutanţi vor avea o creştere de peste 1.400 de lei. În ceea ce îi priveşte pe profesorii universitari, aceştia vor primi în plus 693 de lei şi vor câştiga 9.289 de lei.

Alte articole

Leave a Comment