Sălaj: jumătate din numărul cadrelor didactice dorește să se vaccineze

Jumătate din cadrele didactice din Sălaj și-a exprimat dorința de a se vaccina, iar o parte dintre acestea s-au vaccinat până în prezent. La solicitarea Magazin Sălăjean, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a transmis că până astăzi 168 de cadre didactice s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, altele fiind deja înscrise, urmând să primească vaccinul conform programărilor. În răspunsul trimis redacției noastre, reprezentanții ISJ au transmis, joi dimineața, următoarele:

“Cu privire la statistica privind vaccinarea cadrelor didactice, respectiv situația din data de 27 ianuarie, menționăm că, din totalul de 2.546 persoane din categoria personalului didactic de predare, 213 reprezintă cadre didactice înscrise pe platformă (persoanele care doresc sa se vaccineze, însă nu s-a realizat programarea lor), 992 cadre didactice programate (programări făcute prin unitatea de învățământ, medic de familie sau call center), iar 168 cadre didactice sunt vaccinate. Un punct de vaccinare anti-Covid, dedicat cadrelor didactice din Sălaj, va fi deschis începând din 8  februarie, acesta fiind, cel mai probabil, la Centrul de Vaccinare nr. 2 Zalău, amenajat în incinta Centrului Militar”.

Cu privire la începerea cursurilor în clase, din 8 februarie, conducerea Inspectoratului va anunța la începutul lunii viitoare, în funcție de situația epidemiologică din județ și a deciziilor ce vor fi luate, dacă și câte școli vor relua cursurile, fizic, în sălile de clase. “Datele exacte referitoare la scenariile și modalitatea în care se vor relua cursurile semestrului al II-lea în unitățile de învățământ din județul Sălaj vor fi transmise în 2 februarie, conform deciziei Ministerului Educației și Cercetării”, au precizat reprezentanții ISJ Sălaj.

One Thought to “Sălaj: jumătate din numărul cadrelor didactice dorește să se vaccineze”

  1. Ionel

    Ia sa stea cateva luni in somaj tehnic sa vexem daca la fel vor judeca si dupa

Leave a Comment