S-au afişat primele rezultate la Evaluarea Naţională. Şase medii de zece în Sălaj

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale 2019, înainte de contestaţii, au fost publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale. În judeţul Sălaj, şase elevi au reuşit performanţa de a obţine media 10 la Evaluarea Naţională, conform rezultatelor afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale. Cei şase elevi cu media 10 sunt: Daiana Loredana Cătană – Şcoala ”Mihai Eminescu” Zalău, Alexia Maria Chiş – Şcoala ”Mihai Eminescu” Zalău, Ştefania Teodora Flonta – Şcoala ”Mihai Eminescu” Zalău, Iulian Adrian Margin – Şcoala Gimnazială ”Simion Bărnuţiu” Bocşa, Ioana Teodora Olăhuţ – Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Zalău şi Iulia Sălăjean – Şcoala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr” Zalău.

Peste 1880 de elevi testaţi

De precizat este faptul că, în judeţul Sălaj la Evaluarea Naţională s-au înscris 1.882 de elevi, care au fost testaţi în 55 centre de examen, toate prevăzute cu mijloace de supraveghere audio-video. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80 la sută şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20 la sută în calculul mediei de admitere. În perioada 3-7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi elevii care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ. Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat se va face în 12 iulie.

Tot astăzi, până la ora 20.00, candidații nemulțumiți vor putea depune contestații. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

Rezultatele pot fi vizualizate  AICI

 

 

Leave a Comment