Rezultatele la Evaluarea Naţională se afișează luni: Vezi noile reguli pentru contestații!

Notele finale la Evaluarea Națională 2017, după contestaţii, vor putea fi modificate în plus sau în minus fără limită de punctaj, potrivit Ministerului Educaţiei. Eventualele contestaţii se vor putea depune luni, după ora 16.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut săptămâna acesta examenul de Evaluare Naţională 2017. Luni, 19 iunie, a avut loc proba la Limba Română, iar miercuri la Matematică. Astăzi, minorităţile naţionale au avut examenul la Limba Maternă.

Rezultatele la Evaluare Naţională 2017 se afişează pe EDU.ro, luni 26 iunie, până la ora 16, urmând ca în aceeaşi zi să fie depuse şi contestaţiile, în intervalul orar 16 – 20. Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa vineri, 30 iunie.

Anul acesta, în sesiunea 2017, atât pentru bacalaureat, candidații iau la cunoștință, sub semnătură, atunci când depun contestaţii, că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 puncte și cu 0,50. Umare a reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii.

Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei. Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire și semnează.

Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare și reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei. Numărul pachetului și numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiți anterior.

După încheierea evaluării și deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare, în comparație cu cele acordate inițial. În situația în care se constată diferențe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițială și cele de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, la examenul de Evaluare Naţională 2017 s-au înscris 1.896 de elevi, faţă de 1.996, în anul 2016. Reamintim că, la sesiunea de simulare a acestui examen, desfăşurată în luna martie, din totalul celor 1.983 de elevi participanţi, doar 51,13 la sută au reuşit să obţină medii de trecere, cu 7 la sută mai mulţi decât în 2016.

Alte articole

Leave a Comment