Poliţiştii sălăjeni, cu ochii pe Bacalaureat

Peste 50 de polițiști vor asigura, la nivel județean, măsurile de ordine publică pe perioada desfășurării examenului de Bacalaureat din acest an.
Pentru buna organizare a activităților, în proximitatea centrelor de examen vor fi prezenți 53 de poliţişti, din care 22 de polițiști de ordine publică, 11 polițiști rutieri și 20 de poliţişti de la alte structuri specializate ale poliției, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
„Bacalaureatul este un moment important pentru mii de elevi și pentru familiile acestora, iar Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj dorește să se asigure că în proximitatea instituțiilor de învățământ nu vor fi înregistrate evenimente care să afecteze siguranța elevilor”, precizează sursa citată.
Măsurile luate la nivel judeţean pentru perioada în care se va desfășura examenul de Bacalaureat au caracter preventiv și sunt menite să asigure ordinea publică, astfel încât elevii să beneficieze un climat de liniște și normalitate în zonele unde vor avea loc asemenea activități.
Anul acesta, examenul de Bacalaureat se desfășoară în şapte centre din întreg județul. Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, este programată luni, 26 iunie, urmată în 27 iunie, de cea la limba şi literatura maternă, pentru ca în 28 iunie, candidaţii să susţină proba obligatorie a profilului. Examenul se va încheia în 30 iunie, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 5 iulie, nu mai târziu de ora 16, în aceeaşi zi putând fi depuse şi eventualele contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 6-9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie.

Alte articole

Leave a Comment