Revoltător! Copil de grădiniţă, dispărut de sub ochii educatoarei

O fetiţă de doar patru ani din grupa mijlocie a dispărut miercuri, 16 noiembrie, de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa cu Poveşti” din Zalău la care este înscrisă. Lipsa ei a fost semnalată după câtva timp, unul dintre părinţii colegilor săi anunţând de îndată Poliţia.

La faţa locului au ajuns şi părinţii micuţei, care s-au mobilizat rapid şi au făcut legătura cu seara precedentă, atunci când, la cumpărături fiind, fetiţa a insistat plângând că îşi doreşte un ponei de jucărie. Părinţii au amânat achiziţia, fapt care a întristat-o teribil. Aşa se face că, a doua zi, profitând de un moment de neatenţie din partea educatoarei, copila a părăsit incinta grădiniţei şi a plecat „la cumpărături”.

Incidentul a fost confirmat de către oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Potrivit informaţiilor ce ne-au fost furnizate, dispariţia a fost sesizată la ora 16.29, minora fiind găsită de către tatăl său după mai puţin de 20 de minute, în Kaufland.

Contactată pentru a comenta acest incident, Florica Fanca, directorul Grădiniţei „Căsuţa cu poveşti”, ne-a replicat: „Ancheta a fost derulată de către organele abilitate şi s-au luat măsuri”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Marcel Lucaciu, susţine că fetiţa ar fi cerut cadrului didactic permisiunea de a merge la toaletă, după câteva minute, educatoarea constatând cu stupoare că fetiţa nu mai apare. „Au fost verificate înregistrările de pe camerele de supraveghere, care au dovedit că preşcolarul ieşise din curtea grădiniţei. La câteva minute, au ajuns şi părinţii, care şi-au amintit că în seara anterioară, aflaţi la cumpărături, fetiţa a cerut cu insistenţă să i se cumpere o jucărie”, ne-a declarat Lucaciu. Acesta a mai spus că tatăl a plecat într-un suflet la hipermarket, unde a constatat cu bucurie că bănuiala i s-a confirmat, copilul fiind în afara oricărui pericol. Părinţii nu au depus, deocamdată, nicio plângere.

Inspectorul general Maria Pop susţine că a primit cu îngrijorare veştile legate de nefericita întâmplare: „Nu ştim deocamdată ce s-a întâmplat cu exactitate, cum a fost posibil ca fetiţa să părăsească singură unitatea de învăţământ. Inspectorul de specialitate pentru învăţământ preşcolar a mers la grădiniţă pentru a face verificările ce se impun. A fost un şoc pentru mine să aflu că a reuşit să plece şi să parcurgă un traseu atât de lung (un kilometru – n. red.) şi deloc lipsit de pericole pentru un copil atât de mic. Ne bucurăm că nu a păţit nimic”. Oficialul Inspectoratului a adăugat că aşteaptă un raport al comisiei de disciplină din cadrul grădiniţei.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de proximitate au aplicat educatoarei un avertisment, pentru că nu a supravegheat copilul.

Incidentul nu a rămas fără ecou în rândul părinţilor celorlalţi micuţi care frecventează „Căsuţa cu poveşti”. Oamenii s-au arătat indignaţi şi cer conducerii grădiniţei să ia măsurile de rigoare pentru ca astfel de întâmplări să nu se repete. „Vreau să îmi ştiu copilul în siguranţă în orele în care stă la grădiniţă. Este strigător la cer ce s-a întâmplat! Copilul acela putea păţi orice, să cadă într-o groapă, să fie lovit de maşină şi chiar să fie răpit”, a spus revoltată mama unui preşcolar.

Alte articole

8 Thoughts to “Revoltător! Copil de grădiniţă, dispărut de sub ochii educatoarei”

 1. Anonim

  Doamne fereste! Daca o rapea cineva? Copil de 4 ani prin oras, singur…

 2. Revoltator e titlul asta de fumigena!

  Vai de mama lui de jurnalism din pix!

 3. Anonim

  Doamne fereste !

 4. Anonim

  ASTA SE INTAMPLA ATUNCI CAND EDUCATOAREA ESTE NEVOITA SA LUCREZE CU O GRUPA DE 35 DE COPII.INDIFERENT CAT DE BINE AI FI PREGATIT DIN PUNCT DE VEDRE PROFESIONAL POT AVEA LOC INCIDENTE NEFERICITE. SLAVA DOMNULUI CA FETITA ESTE TEAFARA.

 5. Anonim

  De ce nu se inchide usa de intrare in gradinita ? Cei care vor sa intre n-au decat sa sune la o sonerie de la intrare.

 6. XXX

  Astia de la magazinul salajan sunt in campanie electorala.Nu stiu cum aceasta stire a fost difuzata si de ANTENA 3. Celelalte ziare locale nu fac atata scanal ca astia lui nNAGHIU , MARE PURTATOR DE CUVANT ALpd-ULUI, pardon al PNL-UI care de fapt nu mai exista. ASTIA sunt cei care ne-au taiat venturile cand au fost la putere iar acum nu au fost de acord cu cresterea salariului minim de la 01 ianuarie ,nu sunt de acord cu cresterea veniturilor cetatenilor pentru ca trebuie sa asculte de MULTINATIONALE .Se ocupa cu mediatizarea excesiva a unui eveniment nefericit pentru a iesi din groapa de gunoi a societatii.RUSINE.

 7. ada

  Dna senator Pop, oare invatatoarea era la serviciu?! Oare e prima data cand apar probleme de genul asta la aceasta gradinita? V-ati aflat sa dati vina pe copil.
  Nu va e rusine???

 8. Copiii fac ce vad ca fac parintii

  Daca mama merge la cumparaturi in timpul serviciului, atunci copilul a facut la fel, s-a dus la cumparaturi in timpul „serviciului”.

Leave a Comment