Recompense în bani pentru cei şase absolvenţi de 10 ai Sălajului

Şase absolvenţi de 10 din judeţul Sălaj vor fi răsplătiţi cu stimulente financiare pentru rezultatele merituoase obţinute la examenele naționale din acest an, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri, 9 august, de Guvern. Este vorba despre Andreea Valentina Martin, de la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, singura elevă din judeţ care la Evaluarea Naţională 2017 a reuşit să obţină nota 10 pe linie şi de bacalaureaţii de 10 George Nicola şi Raluca Delia Morar, de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, Bucsi Laszlo Kristian, de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău, Oana-Narcisa Biriş şi Andra Brăban, ambele de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei.
Actul normativ amintit prevede ca în semn de apreciere a performanţelor şcolare, fiecare absolvent de gimnaziu cu 10 la Evaluarea Naţională să primească 1.000 de lei, iar unul de liceu, cu 3.000 de lei. De aceste stimulente vor beneficia 137 de absolvenți de clasa a XII-a, respectiv 497 de absolvenți de clasa a VIII-a.
„Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, în Capitolul Politici în domeniul educației, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. Din categoria elevilor cu potențial deosebit fac parte și elevii care obțin media generală 10 la examenele naționale de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial și liceal”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Alte articole

Leave a Comment