Rechizite gratuite pentru peste 2.600 de elevi sălăjeni

Peste 2.600 de elevi din medii defavorizate din judeţul Sălaj vor beneficia, în anul şcolar 2018-2019, de rechizite gratuite, în cadrul proiectului „Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație”. În lista beneficiarilor intră elevii care sunt înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi și care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50 la sută din salariul de bază minim brut pe țară, precum şi preşcolarii care primesc tichete sociale conform Legii 248/2015.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, bugetul disponibil este de aproape 71.000 de lei, bani din care vor fi achiziţionate 2.651 de pachete de rechizite. Acestea din urmă vor fi distribuite şcolarilor şi preşcolarilor până în 15 octombrie.
Proiectul amintit vizează prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, facilitând accesul egal și participarea la învățământul obligatoriu a preșcolarilor și elevilor proveniți din familiile cele mai defavorizate prin acordarea de rechizite școlare și ghiozdane.

Alte articole

Leave a Comment