Restituirea taxelor auto începe în septembrie

Proprietarii de mașini care au plătit una dintre fostele taxe auto, adică inclusiv timbrul de mediu, încă pot să depună cereri pentru restituirea sumelor achitate statului, însă numai până în 31 august 2018. Astfel, returnarea sumelor încasate ilegal de stat se face doar în anumite perioade, în funcție de ce taxă auto trebuie restituită. Dacă taxele mai vechi deja se restituie de la începutul anului, timbrul de mediu va începe să fie returnat începând din septembrie 2018.

Reintroducerea posibilității de a cere restituirea vechilor taxe auto, precum și a timbrului de mediu, este reglementată de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 52/2017. Documentul stabilește foarte clar perioadele în care proprietarii de mașini își primesc sumele plătite în ultimii aproximativ zece ani.

Restituirea sumelor se face, în baza deciziilor emise de Fisc, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, pe de o parte. Concret, în acest interval de timp își primesc banii înapoi românii care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Pe de altă parte, cei care au plătit timbrul de mediu pentru autovehicule își vor vedea banii returnați abia în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Foarte important de știut este că cererile pentru restituirea fostelor taxe auto pot fi depuse doar până la data de 31 august 2018. Persoanele care vor depune cereri începând cu data de 1 septembrie 2018 nu vor mai vedea niciun ban de taxă.

Returnarea taxelor auto se poate face la unitățile Fiscului din toată țara, conform ordonanței de urgență amintite. Ultima taxă auto ce trebuia plătită de proprietarii de mașini a fost timbrul de mediu, ce nu se mai achită din februarie 2017.

Alte articole

One Thought to “Restituirea taxelor auto începe în septembrie”

  1. Anonim

    am castigat in instant dreptul sa primesc banii de taxa si bineinteles ca nu am primit nimic cu toate ca am depus in maldar de hartii…… oare daca situatia era invers si ei aveau banii la mine cum at fi stat lucrurile……. STAT MAFIOT condus de corigenti………………. sunt curios cand imi returneaza taxa…… ca deja au trecut 2 ani

Leave a Comment