RALUCA TURCAN: „Ne dorim ca peste jumătate dintre profesori să ştie să facă cursuri online de la 14 septembrie”

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că autorităţile îşi doresc ca peste jumătate dintre profesori să ştie să facă cursuri online de la 14 septembrie, data începerii noului an şcolar, precizând că au fost create diferite grupuri de pregătire în acest sens, scrie News.ro.

Raluca Turcan a declarat, la Digi 24, că autorităţile îşi doresc ca predarea online, dacă se va ajunge în această situaţie, să fie una de calitate.

„În situaţiile în care vom ajunge la predarea online, aceasta să fie de calitate. Se lucrează la conţinutul predării online, dar şi la pregătirea profesorilor pentru ca modul în care ei îşi vor exercita acest act al predării să fie unul de calitate. Şi dacă vor ajunge unii să stea mai mult acasă pentru că intră şcoala sau comunitatea în carantină sau ajungem la sistemul hibrid în care jumătate privesc lecţiile online şi jumătate sunt în sala de curs, să nu se creeze discriminare şi calitatea educaţională să fie ridicată şi pentru unii şi pentru alţii”, a explicat vicepremierul.

Turcan a spus că au fost create diferite tipuri de pregătire pentru ca profesorii să fie pregătiţi şi pentru predarea online.

„S-au creat diferite tipuri de pregătire, prin casele corpului didactic s-au făcut cursuri de pregătire, există câteva zeci de mii de profesori deja pregătite şi urmează să fie pregătiţi alţi profesori. S-au făcut cursuri de pregătire în interiorul unităţilor şcolare în colaborare cu profesorii de informatică pentru că sunt unităţi şcolare unde a existat această deschidere. Dacă există necunoscute privind tehnica predării online, au creat grupuri în care au intrat într-un cadru de pregătire plus că mai avem un program pe fonduri internaţionale de pregătire a profesorilor unde iarăşi au fost pregătite câteva mii de profesori. Dar mai avem mult de lucru”, a mai spus Turcan.

Ea a fost întrebată şi cât la sută dintre profesori vor fi pregătiţi să facă cursuri online la 14 septembrie, conform News.ro.

„Mi-e greu să vă spun acum. Avem un obiectiv, vom vedea exact după ce finalizăm, săptămâna aceasta la final va fi gata această evaluare pe fiecare unitate şcolară. După ce avem evaluarea vom putea vehicula cifre. (…) Peste jumătate ne dorim să ştie să facă cursuri online.”, a precizat Raluca Turcan.

Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment