„Protest verde” la API Zalău

Zeci de elevi și profesori ai Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău au purtat astăzi haine de culoare verde, totul din dorința de a îndemna la respectarea și protejarea naturii. În plus, pe holul instituției de învățământ este organizată o expoziție de postere, desene, mesaje și machete, toate reprezentând importanța luptei împotriva poluării.

Evenimentul marchează Săptămâna Educației Globale (Global Education Week), activitate derulată în perioada 15-21 noiembrie 2021, tema din acest an fiind „It’s our world! Lets take action together!” („Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”).  Pentru ediția din acest an, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău implementează proiectul județean „Mediul, casa noastră! Conduită și conștiință.” Mai mulți elevi au realizat desene, picturi, machete, au compus mesaje, au confecționat costume din materiale reciclabile, toate având ca scop promovarea unui comportament îndreptat împotriva poluării. „Prin acest proiect, atât elevii cât și profesorii îndeamnă la formarea unui comportament ecologic. Folosim metode creative care să-i determine pe elevi să treacă de la nivelul declarativ al iubitorului de natură la cel al faptelor, de apărător al mediului înconjurător. Activitățile proiectului sunt foarte plăcute, dar și foarte instructive. Elevii s-au mobilizat, au realizat afișe, postere și machete pe tematica proiectului. Această activitate s-a finalizat cu o expoziție, iar azi, așa cum puteți observa, este ziua în verde, ziua în care ne dorim să promovăm ecoeducația, să formăm generația schimbării.”

Energia este epuizabilă

Ioana este elevă în clasa a X-a B a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” și se numără printre liceenii implicați în proiect. „Am realizat diferite proiecte, am venit cu mesaje, iar alți colegi au compus inclusiv versuri pe tema educației globale. Vrem să-i îndemnăm și pe alții să adopte un asemenea comportament, să avem grijă de natură, dar nu doar verbal, ci și faptic. Trebuie să înțelegem că este nevoie de grijă pentru planeta noastră, iar asta pentru că resursele de energie sunt epuizabile”.

 

 

 

 

 

2 Thoughts to “„Protest verde” la API Zalău”

  1. Vio

    Mai bine ieșeau sa adune gunoaiele de pe Meses, valea zalaului sau din municipiu! Era mai ok! In rest…. nu suntem impresionați de acțiune!👎

  2. Anonim

    Hai lasati.Voi sunteti aia pe care va aduce mamica pana la usa scolii cu masina.Sa nu varupeti tocurile pe trotuar.Sunteti ipocriti.Vorba celui de mai sus,mai putine desene si mai multa actiune.
    P.S. Acum cativa ani am participat la o actiune de curatenie in padurea Cristur.M-a deranjat atitudinea unor elevi si eleve care se vedea ca au venit acolo numai ca sa ponteze.Efectiv,cand s-au colectat manusile folosite, primite pentru actiune,acestea erau CURATE.Asa ca….

Leave a Comment