Primele mere au ajuns miercuri pe băncile şcolarilor

La patru săptămâni de la depunerea ofertelor pentru distribuţia de mere în şcoli, Consiliul Judeţean Sălaj a reuşit să finalizeze procedurile de licitaţie publică privind încheierea contractelor.

Potrivit oficialilor judeţeni, câştigătoare a fost declarată SC Pomicola Şamşud, care va asigura fructele proaspete în toate unităţile şcolare din judeţ. Livrarea merelor se realizează săptămânal, începând de miercuri, 16 noiembrie, timp de 88 de zile de şcolarizare, şcolile şi grădiniţele urmând a acorda elevilor, zilnic, fructele. Valoarea totală a contractelor este de 348.801,72 lei, fără TVA.

Merele vor ajunge la 20.480 de beneficiari, elevi ai claselor I-VIII, cei din clasa pregătitoare din învăţămânul de stat şi privat autorizat/acreditat din Sălaj pentru anul şcolar 2016-2017.

Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli este finanțat din fonduri europene și naționale şi implementat de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, alături de consiliile județene şi consiliile locale ale sectoarelor din București.

Legislaţia în vigoare prevede că în anul școlar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere pentru aproximativ 1,76 milioane de elevi, în limita a 0,37 lei/elev. Fondurile UE alocate României pentru acest an şcolar sunt de 6.869.985 euro, iar rata de cofinanţare este de 89 la sută. Programul Uniunii Europene de încurajare a consumului de fructe în şcoli este implementat în România începând din anul 2009-2010, în conformitate cu  prevederile OUG nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli, cu modificările şi completările ulterioare.

În anul şcolar 2015-2016, peste 20.000 de elevi sălăjeni au primit câte un măr pe zi în cadrul programului amintit, furnizarea fiind asigurată de către societăţile Pomicola SRL Zalău, Logistic Media Pop Art SRL Turda şi Ar Linea SRL Arad. Valoarea totală a contractului a fost de aproape 240.000 de lei, fără TVA.

Alte articole

Leave a Comment