Premii şi menţiuni pentru matematicienii Sălajului

 

Elevii sălăjeni au obţinut un premiu şi patru menţiuni la cea de-a VIII-a ediţie a concursului interjudeţean de matematicã „Teodor Topan”, gãzduit de şcoala Gimnazialã „Silvania”, în perioada 13-14 decembrie. Astfel, Sălajul a câştigat premiul I la secţiunea liceu, prin Andrei Dan Buboi, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, profesor Simona Lucaciu. De la acelaşi Colegiu, Mircea Hodiş, clasa a XII-a, a fost recompensat cu menţiunea I, celelalte trei menţiuni fiind adjudecate de elevii şimleuani. Menţiunea I i-a revenit Narcisei-Teodora Sîrca, clasa a X-a, menţiunea a II-a a fost câştigată de Teofana Moisi, clasa a IX-a, şi tot cu menţiunea a II-a a fost răsplătit şi Dionis Oros, clasa a XII-a, toţi trei elevi ai Colegiului Naţional „Simion Bărnuţiu”, profesor Sorina Haiduc.
Competiţia a fost organizată în parteneriat cu Primăria oraşului Şimleu Silvaniei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj. La ediţia din acest an s-au înscris 289 de participanţi din Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Satu Mare, Oradea, Marghita, Bistriţa, Dej, Cluj-Napoca, Rîmnicu Vâlcea şi Chişinău. Potrivit informaţiilor furnizate de Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al ISJ Sălaj, au participat 196 de elevi de gimnaziu şi 93 de liceeni.
Din comisia de elaborare a subiectelor au fãcut parte profesorii universitari Dorel Miheţ, Universitatea de Vest Timişoara şi Andrei Eckstein, Universitatea Politehnicã Timişoara pentru gimnaziu, iar pentru liceu studenţii: Cãtãlin Ţurcaş, Institutul de Matematicã „Warwick”, Vlad Crişan, Universitatea Cambridge din Anglia şi Marius Bocanu de la Liceul Internaţional de Matematicã Bucureşti.
Potrivit sursei citate, premiile (în bani) şi menţiunile au fost oferite de primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, iar din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice – filiala Sălaj s-au primit auxiliare didactice.

 

 

 

 

3 Thoughts to “Premii şi menţiuni pentru matematicienii Sălajului”

 1. Anonim

  bravo lor celor care au prins ceva premii pt Salaj;
  covarsitor s-au dus premiile la Baia Mare adica Maramures pentru ca acolo sunt centre de excelenta finantate de inspectoratul scolar ceea ce la Simleu nu e cazul!!!!!!!!!!!!

 2. Anonim

  a fost o lectie pentru elevii din Salaj. au vazut si ei, inca odata, ce insemna sa intrii in competitie cu elevi care lucreaza serios.

 3. Anonim

  elevii, au vazut saracii,,dar inspectoratul scolar salajean nu a tras nici o concluzie?
  de ce la Maramures se pot infiinta si finanta centre de excelenta si la noi nu;,macar pe la scolile care au prins ceva premii.

Leave a Comment