Premii și mențiuni pentru elevii sălăjeni, la concursurile școlare de Matematică

Zeci de elevi de liceu și gimnaziu din județul Sălaj au reușit să obțină în acest an școlar premii și mențiuni la diferite concursuri școlare la disciplina Matematică. Astfel, la concursul Interjudețean de Matematică „Argument”, desfășurat la finalul săptămânii trecute la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, județul Sălaj a fost reprezentat de un echipaj format din nouă elevi de la Colegiul Național „Silvania” (CNS) Zalău (trei elevi pentru nivelul gimnazial și șase elevi pentru nivelul liceal). Au obținut premii următorii elevi: premiul al II-lea, Lóga Patrik, clasa a X-a, profesor Turdean Katalin; premiul al III-lea – Nora Alexandra Breje, clasa a X-a, profesor Simona Lucaciu și Sergiu Florian Tuduce, clasa a XI-a, profesor Andrei Ilonța). Lotul a fost însoțit de profesoara Simona Lucaciu, de la CNS Zalău. La Concursul Interjudețean de Matematică „Argument” au luat parte elevi din județele Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare și Sălaj.

Concursul Interjudețean de Matematică „Alesandru Papiu Ilarian”

La un alt concurs interjudețean de Matematică, „Alesandru Papiu Ilarian”, care s-a desfășurat în cursul lunii octombrie la Colegiul „Alesandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, elevi din județul Sălaj au reușit să obțină rezultate remarcabile. Astfel, următorii elevi de la CNS Zalău au obținut mențiuni: Bogdan-Radu Ciurbe, clasa a V-a și Iacob Maria Teodora, clasa a VII-a, profesor Isa Lavinia; Nicolae Ciurbe, clasa a VIII-a, profesor Valeriu Gornoavă; Alexandru Mihai Barna, clasa a IX-a și Nora Alexandra Breje, clasa a X-a, profesor Simona Lucaciu și Sergiu Florian Tuduce, clasa a XI-a, profesor Andrei Ilonța; Tudor Ștefan Pop, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, profesor Gabriela Crișan; Oana Paula Farcaș, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Porolissum” Zalău, profesor Dorin Cosma și Viorela Valentina Rad, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Preoteasa, profesor Lorena Trif. Lotul a fost însoțit de profesoara Paula Mocan, de la CNS Zalău. De precizat este faptul că la acest concurs au participat elevi din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu. Sălajul a fost reprezentat de un echipaj alcătuit din 13 elevi: zece elevi de la CNS Zalău (patru pentru nivelul gimnazial și șase pentru nivelul liceal) și trei elevi de la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială „Porolissum” Zalău și Școala Gimnazială Preoteasa.

One Thought to “Premii și mențiuni pentru elevii sălăjeni, la concursurile școlare de Matematică”

  1. […] Zeci de elevi de liceu și gimnaziu din județul Sălaj au reușit să obțină în acest an școlar premii și mențiuni la diferite concursuri școlare Citeste mai mult […]

Leave a Comment