UPDATE: Vezi rezultatele aici Peste 80 la sută dintre elevii sălăjeni au promovat Evaluarea Naţională

Vezi rezultatele aici.

Peste 80 la sută din absolvenţii de gimnaziu din Sălaj care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii generale peste cinci. Rezultatele au fost afişate vineri, 26 iunie, după ora 12, în şcolile gimnaziale din judeţ. Potrivit centralizării întocmite de Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, au promovat aproximativ 80,04 la sută dintre elevii sălăjeni, la limba română circa 83, 26 la sută au luat note peste cinci, la matematică, 71,13 la sută, iar la limba maternă, peste 90 la sută.

Comparativ cu anul trecut, promovabilitatea a crescut cu aproximativ zece procente.” Rezultatele sunt superioare comparativ cu Evaluarea Naţională 2014 şi cu Simularea Evaluării Naţionale din februarie 2015: procentul de promovabilitate în judeţul Sălaj este 80, 04 la sută (79, 3 la sută pe ţară), faţă de 68, 63 la sută (71, 12 la sută pe ţară) în 2014 şi faţă de Simularea Evaluării Naţionale (49, 15 la sută în Sălaj şi 50, 68 la sută la nivel naţional)”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISJ Sălaj, Marcel Lucaciu.
Astfel, conform primelor rezultate, înainte de contestaţii, din cei 2.026 de absolvenţi de gimnaziu, care au susţinut examenele, 1.623 au obţinut medii peste cinci, în prezent existând 19 medii de zece. Din totalul celor care au promovat, cei mai mulţi, 363, au obţinut medii între 8 şi 8,99 urmaţi de cei cu note între 6 şi 6,99, respectiv 338 de candidaţi. Medii între 7 şi 7,99 au obţinut 327 de elevi, iar între 5 şi 5,99 – 287de candidaţi. În schimb, 403 absolvenţi de gimnaziu, cifră ce reprezintă aproape 20 la sută din totalul elevilor participanţi la examene în Sălaj, nu au reuşit să obţină nota de trecere.

Peste 100 de note maxime
Cele mai multe note de zece au fost obţinute de către elevii sălăjeni la matematică, respectiv 75, faţă de 35, câte au fost la examenul de limba şi literatura română. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute au avut la dispoziţie, după afişarea rezultatelor, patru ore, în intervalul 16-20, să depună contestaţii, rezultatele finale urmând să fie afişate în 30 iunie.
Examenul la limba maternă a fost susţinut de 432 de elevi, iar dintre aceştia, nu au promovat 18 candidaţi. În schimb, şase din totatul acestora au obţinut nota zece.

19 medii de zece
În acest an, conform rezultatelor înainte de contestaţii, 19 elevi sălăjeni, toţi din municipiu, au reuşit performanţa de a obţine media zece. Este vorba de trei absolvenţi ai Şcolii Gimnaziale “Simion Bărnuţiu”, doi ai Şcolii Gimnaziale „Corneliu Coposu” şi câte şapte de la şcolile „Gheorghe Lazăr” şi „Mihai Eminescu”.
La Evaluarea Naţională din 2014, în judeţul Sălaj, au fost doar patru medii generale de 10: trei la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău şi una la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău.

 

5 Thoughts to “UPDATE: Vezi rezultatele aici Peste 80 la sută dintre elevii sălăjeni au promovat Evaluarea Naţională”

 1. […] Peste 80 la sută din absolvenţii de gimnaziu din Sălaj care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii generale peste cinci. Rezultatele au fost afişate vineri, 26 iunie, în după ora 12, în şcolile gimnaziale din judeţ. Astfel, potrivit centralizării întocmite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, au promovat aproximativ 80,02 la sută dintre elevii sălăjeni. “Din primele informaţii, în Sălaj procentul de promovabilitate este de peste 80 la sută, iar media pe ţară este de circa 79,34 la sută”, ne-a declarat Maria Pop, inspector şcolar general al judeţului Sălaj. Comparativ cu anul trecut, promovabilitatea a crescut cu aproximativ zece procente. …read more […]

 2. […] Peste 80 la sută din absolvenţii de gimnaziu din Sălaj care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii generale peste cinci. Rezultatele au fost afişate vineri, 26 iunie, în după ora 12, în şcolile gimnaziale din judeţ. Astfel, potrivit centralizării întocmite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, au promovat aproximativ 80,02 la sută dintre elevii sălăjeni. “Din primele informaţii, în Sălaj procentul de promovabilitate este de peste 80 la sută, iar media pe ţară este de circa 79,34 la sută”, ne-a declarat Maria Pop, inspector şcolar general al judeţului Sălaj. Comparativ cu anul trecut, promovabilitatea a crescut cu aproximativ zece procente. Sursă știre […]

 3. Zălăuan

  Subietele au fost precum ghicitoarea, „Mănăstire într-un picior, ghici ciupercă cei ?”

 4. pt. zalauan

  Exact. Usoare subiectele. Nu s-a putut face departajarea pe bune. Si au fost si surprize, elevi cam de 7 la matematica, au luat peste noua. Avem si noi in Salaj, DNA< DGA? Intreb doar.

 5. Anonim

  Si subiectele usoare si multe aranjamente. Ar fi interesant de urmarit de exemplu camerele de supraveghere de la portile scolilor gimnaziale din Zalau, sa se vada cine a intrat in scoli dintre cei care nu aveau dreptul. O sa aveti surprize.

Leave a Comment