Peste 350 de absenţi la Evaluarea elevilor de clasa a II-a

Aproximativ 2.000 de elevi sălăjeni de clasa a II-a au intrat de luni, 7 mai, în febra Evaluării Naţionale, când au susţinut probele scrise la limba română şi limba maternă. Testul a fost administrat de învăţătoarele şi învăţătorii claselor a II-a, din fiecare unitate şcolară, începând cu ora 9, timpul de lucru fiind de 30 minute. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, la această primă probă s-au înscris 2.393 de elevi, dintre care au absentat 356.
Evaluarea continuă marţi, 8 mai, cu proba de citit la limba română şi limba maternă, miercuri, 9 mai, la matematică, iar joi, 10 mai, cu proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Leave a Comment