Peste 300 de locuri libere în şcolile profesionale din Sălaj

A doua etapă a admiterii în învăţământul profesional de stat, pentru anul școlar 2018-2019, a început vineri, 31 august, înscrierea elevilor derulându-se în două faze, a anuţat Ministerul Educației. În şcolile din judeţul Sălaj au rămas peste 300 de locuri neocupate.

Cei interesaţi se pot înscrie până luni 3 septembrie, la ora 15, la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat. Miercuri, 5 septembrie, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere și care nu organizează sesiune de preselecție. Candidaţii respinşi în urma sesiunii de preselecţie se pot înscrie la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție.

După prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat, au mai rămas 308 din totalul celor 572 de locuri puse la bătaie pentru anul școlar 2018-2019, la: Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei (tâmplar universal), Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Hida (lăcătuş mecanic prestări servicii), Liceul Tehnologic nr. 1 Nuşfalău (mecanic auto), Liceul Tehnologic nr. 1 Şărmăşag (mecanic auto, sudor), Liceul Tehnologic nr. 1 Sîg (tâmplar universal), Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc (mecanic auto, confecţioner produse tehtile), Liceul Tehnologic “Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei (mecanic auto, ospătar vânzător în unităâi de alimentaţie), Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu” Zalău (bucătar, lucrător hotelier, ospătar vânzător în unităţi de alimentaţie, bucătar, comerciant-vânzător), Liceul Tehnologic “Cserey-Goga” Crasna (mecanic auto), Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” Zalău (sudor, zidar-pietrar-tencuitor), Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou (lăcătuş mecanic, confecţioner produse textile) şi Liceul Tehnologic “Gheorghe Pop de Băseşti” Cehu Silvaniei (tâmplar universal, tricoter-confecţioner).

Toate cele 14 locuri de la învățământul dual s-au ocupat încă din prima sesiune.
Înscrierea în vederea admiterii în învăţământul dual este programată, de asemenea, în zilele de 31 august și 3 septembrie, până la ora 15, în unitățile de învățământ care au acest tip de ofertă și care mai au locuri libere.

Pe lângă fișa de înscriere în învățământul profesional de stat, va fi anexată și fișa de opțiuni pentru învățământul dual, care se eliberează și se completează la unitatea de învăţământ care organizează învățământ dual.
Formarea elevilor este susţinută financiar prin bursa profesională, care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat), dacă elevul este înscris în învăţământul profesional, respectiv minimum 400 lei lunar, dacă elevul este înscris în învăţământul dual.

Leave a Comment