Peste 300 de elevi se vor pregăti la Centrul de Excelenţă din Zalău

Deschiderea festivă a Centrului de Excelenţă din Zalău va avea loc joi, 6 noiembrie, la Colegiul Naţional „Silvania”, începând cu ora 13. Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Marcel Lucaciu, activităţile de predare vor debuta de sâmbătă, 8 noiembrie, de la ora 9, la aceeaşi unitate şcolară. „Pentru testarea organizată joia trecută s-au înscris, în total, 817 elevi, din care 483 la gimnaziu, iar 334 la liceu.Au fost admişi 158 de elevi de gimnaziu, ce vor fi organizaţi în cinci subgrupe, iar la liceu, au fost admişi 192 de elevi, organizaţi în 20 de subgrupe”, a explicat Marcel Lucaciu.

Instituţia, propusă spre înfiinţare de un grup de consilieri locali la începutul acestui an, este destinată pregătirii elevilor claselor V-XII, capabili de performanţă, în vederea participării la olimpiade naţionale şi internaţionale. Un centru similar a funcţionat şi până acum în cadrul Colegiului, însă din cauza constrângerilor bugetare şi a lipsei finanţării a fost necesară înfiinţarea unui centru de excelenţă cu personalitate juridică. Ordinul de înfiinţare a instituţiei a fost semnat de către ministrul Educaţiei încă din luna aprilie, însă, din anumite motive organizatorice, demararea activităţii centrului nu s-a putut face odată cu începutul anului şcolar, aşa cum era programat. În cadrul instituţiei urmează să predea aproximativ 40 de profesori, plătiţi “la oră”, bugetul alocat pentru anul calendaristic 2014 fiind de 65.000 de lei.
Potrivit reprezentantului ISJ Sălaj, de regulă, pregătirea se va desfăşura sâmbătă, însă, în funcţie de programul elevilor s-ar putea ca aceste ore să fie programate şi în timpul săptămânii.

One Thought to “Peste 300 de elevi se vor pregăti la Centrul de Excelenţă din Zalău”

  1. Anonim

    fa bani din promovarea online a produselor cosmetice intra pe http://ladys.ro/catalog_Ladys.php?affId=PMGn6SYq si spune si prietenilor tai

Leave a Comment