Pentru că profesorii și personalul administrativ nu se vaccinează, zeci de școli sălăjene sunt „online”

Zeci de școli sălăjene sunt „online” din cauza numărului redus de profesori și salariați din cadrul personalului administrativ care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

Contactat, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Sălaj, profesorul Vasile Bulgărean, ne-a declarat că sunt peste 20 de școli în care cursurile la clasă nu sunt posibile deocamdată din cauza numărului redus de profesori vaccinați împotriva noului coronavirus. „Regula este clară. Se merge la școală unde peste 60 la sută din personalul unității de învățământ este vaccinat. Azi (nr. luni) sunt 28 de unități de învățământ cu personalitate juridică unde cursurile sunt online din cauza numărului redus de salariați vaccinați. Mulți profesori și angajați din aceste școli nu sunt vaccinați. Aici, comunitatea poate interveni, comunitatea le poate cere profesorilor să se vaccineze”, a explicat inspectorul școlar general Vasile Bulgărean. Un exemplu concret este grupul școlar din comuna Crasna. Contactat, primarul comunei Crasna, Kovacs Istvan, ne-a declarat că sunt mulți profesori și angajați din rândul personalului administrativ care nu s-au vaccinat. „Avem mai puțin de 60 la sută personal vaccinat, de asta cursurile au început  online. În general, vaccinarea a mers destul de rău la noi. Din câte știu eu, procentul de vaccinare este destul de slab. Abia de două săptămâni au început să se ducă la vaccinare”, a mai spus primarul comunei Crasna.

4 Thoughts to “Pentru că profesorii și personalul administrativ nu se vaccinează, zeci de școli sălăjene sunt „online””

 1. Anonim

  Cine nu se vaccinează, aut. Numa libăralii premiază nevaccinații, îi ține acasă și le dă leafă !

  1. Anonim

   Se scrie ,,out”. Probabil ar trebui să vă reluați și dumneavoastră cursurile! Vaccinarea este un act medical, o asumare proprie și deocamdată Constituția ii apară pe cei nevaccinați! În urma unui concurs și conform unei pregătiri, dascălul activează la catedră, nu în urma unui vaccin. Și-au găsit țapii ispășitori? S-au înșelat! Profesorii nu sunt nici orbi și nici proști! Au coloană vertebrală.

 2. Ilie

  Oamenii de serviciu din scoli nu doresc sa se vaccineze deoarece nu fac nimic daca elevii nu sunt in scoala.stau 6-7 salariati si iau salariile degeaba.La ei se mai adauga alti profesori de valoarea lor si procentul este sub 50%.In aces fel 7 -8 copii din fiecare clasa sufera ca nu au posibilitate sa intre onlinne.RUSINE !RUSINE!!

 3. Iorgu Iordan

  Pentru Anonim 8 noiembrie 2021 at 15:51. Se scrie „aut”, în limba română!!! „Out” este în limba engleză… Probabil ar trebui să vă reluați și dumneavoastră cursurile! Sau să vă cumpărați un dicționar DEX. DICȚIONARUL EXPLICATIV AL LIMBII ROMÂNE, editat de ACADEMIA ROMÂNĂ, prin Institutul de Lingvistică. N-ar fi rău…

Leave a Comment