Pe ultima sută de metri la bacalaureat

Pe ultima sută de metri la bacalaureatCei aproximativ 2.400 de sălăjeni absolvenţi de liceu, înscrişi în sesiunea curentă a examenului de bacalaureat, mai au de trecut o ultimă probă în cursul acestei zile. Candidaţii vor trebui să rezolve subiectele probei la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Potrivit datelor furnizate de secretarul Comisiei de bacalaureat, Rodica Costache, pentru această probă s-au înscris la nivelul judeţului un număr de 2.430 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, cei mai mulţi vor susţine ultima probă din această sesiune a examenului de bacalaureat la biologie, respectiv 856 de candidaţi, un număr de 615 candidaţi au optat pentru disciplina geografie, iar 463 vor rezolva subiecte de fizică. Pentru celelalte discipline posibile s-au înscris mai puţini candidaţi, printre care 143 la chimie, 163 la informatică şi 190 pentru disciplinele socio-umane: psihologie, logică, economie, filozofie şi argumentare, ne-a declarat Rodica Costache.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 3 iulie, până la ora 16. Imediat de la aflarea rezultatelor, cei nemulţumiţi de rezultate au la dispoziţie patru ore, respectiv în intervalul 16-20, pentru a depune contestaţii. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 5 – 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Un singur candidat a fost eliminat din examen, şi anume o absolventă a Colegiului Naţional Simion Bărnuţiu din Şimleu Silvaniei care a fost prinsă cu un telefon mobil cu cască la proba de limba şi literatura română.

Alte articole

Leave a Comment