Pe fondul crizei manualelor, elevii de clasa a V-a din Sălaj vor învăţa dintr-un compendiu

Elevii claselor a V-a și cadrele didactice implicate în procesul instructiv-educativ al acestor clase vor utiliza, în primele opt săptămâni ale noului an școlar, un Compendiu introductiv pentru gimnaziu. Decizia aparține ministrului Educației Naționale, Liviu Marian Pop, și are ca obiectiv sprijinirea elevilor de clasa a V-a afectați de absența temporară a manualelor școlare.
Supermanualul are 296 de pagini şi cuprinde 14 materii, structurate în şase secţiuni: Limbă şi comunicare (Limba şi literatura română, Limba modernă 1 – Engleză și Franceză și Limba modernă 2 – Engleză, Franceză și Germană), Matematică și Științele Naturii (Matematică, Biologie), Om și societate (Educație socială, Istorie, Religie – cultul ortodox, Geografie, Religie – cultul penticostal), Arte (Educație plastică, Educație muzicală), Tehnologii (Educație tehnologică și aplicații practice, Informatică și TIC), Consiliere și orientare (Consiliere și dezvoltare personală). Fiecare lecție este reflectată în mod distinct, fiecare disciplină având alocate un număr de pagini corelat cu numărul de ore pe săptămână alocate studiului, potrivit planului-cadru.
Compendiul, care ar trebui să suplinească manualele timp de două luni, a fost realizat în decursul unei luni şi jumătate şi a fost tipărit în peste 170.000 de exemplare. Costul total, 733.000 de lei.
Prinşi cu alte activităţi, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sălaj nu ne-a putut transmite numărul elevilor de clasa a V-a din judeţ pe ale căror bănci va ajunge acest compendiu.

2 Thoughts to “Pe fondul crizei manualelor, elevii de clasa a V-a din Sălaj vor învăţa dintr-un compendiu”

  1. Anonim

    Din COMPEDIU lipseste limba si litaratura limbii materne (alta decat lb. romana) , religia romano si greco-catolica, reformata , baptista

  2. Anonim

    Ăla care ține manualu e elevu de cl a V-a Liviu Genunche?

Leave a Comment