Opt elevi sălăjeni s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Lingvistică

Sălajul va fi reprezentat la etapa naţională a Olimpiadei de Lingvistică de opt elevi. Etapa judeţeană a competiţiei, la care au participat 160 de elevi, a avut loc la finele săptămânii trecute şi a fost găzduită de Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Zalău. Potrivit informaţiilor primite de la Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, s-a desfăşurat pe trei secţiuni: secţiunea de antrenament – clasele a V-a şi a VI-a, secţiunea de exerciţii – clasele a VII-a şi a VIII-a şi secţiunea de performanţă – destinată elevilor din clasele IX – X şi XI – XII.

Pentru etapa naţională s-au calificat primii doi elevi de la fiecare secţiune. Astfel, la secţiunea de antrenament: Alexa Antoniu, Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău, clasa a V-a, Antonia Grec, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, clasa a VI-a. La secţiunea de exerciţiu s-au calificat: Unguruşan Adelina, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, clasa a VII-a şi Gorgan Laura, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, clasa a VIII-a.
La secţiunea de performanţă, clasele IX-X, primele două locuri au fost adjudecate de Bob Eliza, Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, clasa a IX-a şi Cucuian Georgiana, Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, clasa a X-a, iar la clasele XI-XII, Mândraş Iulia, Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, clasa a XI-a şi Herle Flavia, Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, clasa a XII-a.
Potrivit reprezentantului ISJ Sălaj, pentru elevii claselor V-VI, etapa naţională va avea loc la Focşani, în perioada 24-26 aprilie 2015, iar pentru elevii claselor VII-XII, la Bucureşti, în intervalul 15-17 mai 2015.

One Thought to “Opt elevi sălăjeni s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Lingvistică”

  1. PAUL

    Locuri de munca urgente!
    Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul „detalii” la adresa de email: paulcondurachi@gmail.com

Leave a Comment