O săptămână plină de activități la Școala din Vîrșolț

Săptămâna ce a trecut a fost una încărcată de activități pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Vîrșolț. Prima dintre ele a fost cea de miercuri, 16 martie, când a avut loc una din acțiunile propuse în acordul de parteneriat realizat cu I.S.U-Subunitatea Șimleu-Silvaniei, în cadrul căreia plutonierul adjunct şef, Domșa Viorel, a prezentat elevilor și cadrelor didactice de la școala din Vîrșolț informații utile privind măsurile ce trebuie luate în caz de incendiu, demonstrații practice precum și rolul și atributiile pompierilor în situații critice întâlnite în viața de zi cu zi. Elevii au asistat interesați la demonstrațiile cadrelor I.S.U. punând întrebări referitoare la meseria de pompier.
Joi, 17 martie, s-a desfăşurat Concursul județean Made for Europe în cadrul căruia şcoala noastră a participat cu un proiect e-twinning coordonat de directoarea școlii, prof. Denes Irina. Participanta la concurs ca reprezentant al şcolii a fost eleva Csoka Iulia din clasa a VII-a, obținând locul II.
Ziua de vineri, 18 martie, a fost rezervată fazei județene a Concursului de recitări în limba maghiară, Kanyadi Sandor, aflat la a XVIII- a ediție, având ca loc de desfășurare Școala Gimnazială din Vîrșolț. La acest concurs a participat un număr de 46 elevi din clasele primare din judeţul Sălaj. Concursul a fost organizat de ISJ Sălaj, Școala Gimnazială nr.1 Vîrșolț, Asociația Varsa Vîrșolț, în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă al judetului Sălaj. Din membrii juriului a făcut parte şi Boros Laszlo, consilier în MENCS.
Concursul s-a desfășurat pe 3 secțiuni, respectiv clasa pregătitoare, clasele I-II, clasele III-IV. Castigătorii locului I pentru fiecare secțiune în parte sunt Székely Ábel, Molnár Iván- Edwárd și Szalai Katalin-Dóra, elevi care vor participa în luna mai la faza naționala a aceluiasi concurs organizat tot la Vîrșolț. Școala noastră a obținut locul II la această faza a concursului reprezentată de eleva Nagy Alexandra, înv. Godza Iudit.
Nu putem să nu amintim rezultatul obținut la Olimpiada de limba maghiară, faza judeteană, desfăşurată la sfârșitul acestei săptămani, în cadrul căreia Bartus Biborka, elevă în clasa a V-a, s-a calificat la faza națională, pregătită fiind de profesor Vicsai Zsolt.
director prof. Denes Irina –
Şcoala Gimnazială Vîrșolț

Leave a Comment