O noua sansa pentru admiterea la liceu

O noua sansa pentru admiterea la liceu

Un numar de 14 elevi salajeni au ramas fara un loc la liceu, in urma primei etape de repartizare computerizata, pentru faptul ca au completat prea putine optiuni pe fisele de admitere. Acestia mai au o sansa, in cursul zilei de vineri, sa ocupe unul din locurile libere in liceele din judet. Potrivit inspectorului general scolar Ioan Abrudan, dintre cei nerepartizati in prima etapa, numai 11 candidati s-au inscris pentru a doua etapa de repartizare la liceu. Rezultatele vor fi afisate in data de 22 iulie.

Urmare a primei repartitii computerizate, au ramas neocupate 272 de locuri in liceele salajene. Potrivit sursei mentionate anterior, candidatii pot alege intre 12 unitati de invatamant liceal.

Un alt aspect important care apare in calendarul admiterii la liceu este confirmarea locului. Mai precis, toti candidatii admisi atat in prima, cat si in a doua etapa de repartizare computerizata, vor trebui sa-si depuna dosarele de inscriere pana cel tarziu in data de 25 iulie. In caz contrar, vor pierde locul.

Cazurile speciale de admitere la liceu, respectiv cazurile de gemeni, cazurile medicale etc. vor fi rezolvate in data de 26 iulie, intr-o sedinta publica organizata cu incepere de la ora 9, la Colegiul National Silvania Zalau. In zilele de 26 si 27 iulie, la Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau se vor face inscrierile pentru invatamantul seral si fara frecventa in clasa a IX-a pentru toti candidatii din seriile anterioare si care au implinit varsta de 18 ani inainte de 1 septembrie 2011.

La a treia etapa de admitere, programata in luna august, pot participa absolventii claselor de gimnaziu care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu si-au confirmat locul si corigentii.

Alte articole

Leave a Comment