O nouă ediție a proiectului educațional “Să vorbim despre bani și bănci”

Adresat elevilor din învățământul preuniversitar, se va derula în anul școlar 2018/2019 de către Banca Națională a României în colaborare Ministerul Educației Naționale
Sub egida acestui proiect, Agenția Bihor a Băncii Naționale a României își propune și în acest an școlar să familiarizeze elevii sălăjeni cu conceptele de bani și bănci, în cadrul activităților de educație financiară care se vor desfășura atât la sediul agenției cât și în școli.
În vederea însușirii de către elevi a unor noțiuni economice de bază și a unui vocabular financiar-bancar, vor fi abordate subiecte referitoare la istoria și atribuțiile Băncii Naționale a României la nivel central și local, începuturile monedei noastre naționale, elementele de siguranță ale însemnelor monetare, procesul de fabricare a monedelor și bancnotelor, noţiuni specifice domeniului financiar-bancar (economisire, creditare, dobândă). Totodată, vor fi vizionate și filmulețe educaționale, cu accent pe monedele și bancnotele aflate în circulație și elementele de siguranță ale acestora.
În cursul anului școlar 2017/2018 au participat la astfel de activități, peste 600 de elevi și profesori din ciclul de învățământ primar, gimnazial și liceal din județ, respectiv din localitățile Zalău, Șimleu Silvaniei și Someș Odorhei.
Activitățile educaționale au caracter permanent, fiind intensificate în săptămânile în care se derulează programul național Școala altfel, precum și în perioada dedicată evenimentului internațional Global Money Week.

ADRIANA PETREA
Referent de specialitate
Agenția Bihor

Leave a Comment