O absolventă a Şcolii „Gheorghe Lazăr”, menţiune la Olimpiada Internaţională de Lectură

Două sălăjence au participat, în perioada 5-9 septembrie, la Olimpiada Internaţională de Lectură, desfăşurată la Bucureşti.
Lotul olimpic al României a fost compus din elevi cu vârste cuprinse între 13-15 ani (gimnaziu, clasele VII-VIII), respectiv din elevi cu vârste cuprinse între 15-19 ani (liceu), care au obţinut premiile I, II şi III la etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română precum şi a Olimpiadei “Lectura ca Abilitate de Viaţă.” Au mai participat, de peste hotare, elevi din Cipru şi din Republica Moldova.
Judeţul Sălaj a fost reprezentat de către elevele Tania Lăpuşte, clasa a VIII-a (absolventă a Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Lazăr” Zalău), profesor Diana Iacob şi Diana Nedelcu, clasa a XII-a (absolventă a Colegiului Naţional “Silvania” Zalău), profesor Ioana Tuduce.
În urma rezultatului obţinut la proba scrisă, Tania Lăpuşte s-a clasat pe locul al patrulea, la secţiunea gimnazii, şi a obţinut menţiune. Cele două eleve au fost însoţite la Bucureşti, de către profesoara Diana Iacob, în timp ce profesoara Ioana Tuduce a făcut parte din Comisia Centrală.
Este cel de-al şaselea an consecutiv în care elevii sălăjeni participă şi totodată reuşesc să obţină premii şi menţiuni la această competiţie importantă.
A.V.

Leave a Comment