Nu se mai susțin probe de competență la Bac

Probele de competențe de la Bacalaureat 2023, care au fost amânate și ar fi urmat să înceapă din 13 iunie, vor fi echivalate cu mediile din timpul liceului, ca urmare a grevei profesorilor, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației.

„Se prevede ca, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului pus în dezbatere publică.

De asemenea, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare – limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe – la finalul clasei a VI-a nu se mai organizează.

M. S.

3 Thoughts to “Nu se mai susțin probe de competență la Bac”

  1. […] Probele de competențe de la Bacalaureat 2023, care au fost amânate și ar fi urmat să înceapă din 13 iunie, vor fi echivalate cu mediile din timpul liceului, ca urmare a grevei profesorilor, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației. „Se prevede ca, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele… Citeste mai mult […]

  2. […] Probele de competențe de la Bacalaureat 2023, care au fost amânate și ar fi urmat să înceapă din 13 iunie, vor fi echivalate cu mediile din timpul liceului, ca urmare a grevei profesorilor, conform unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației. „Se prevede ca, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale,  » Mai multe detalii […]

  3. Sprijinim greva profesorilor !

    Întreg bac-ul e în pericol din cauza unor politicieni înrăiți la pensii speciale și alte privilegii. Lichidarea pensiilor speciale, așa cum ne-am angajat prin PNRR și ne-o cere UE și FMI, ar aduce în visterie, gratuit, o sumă dublă față de cea necesară pt încheierea grevei. Nu se poate, trebuie ca un general de birou care nu a cotizat nici un leuț la Fondul de pensii sau un judecător uns cu toate alifiile să aibă o pensioacă specială de 10 ori mai mare decât un inginer care a cotizat peste 40 de ani și a făcut ceva pt țară. Nu cedați !

Leave a Comment