Niciun an şcolar fără schimbări

Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a şi noua formulă de calcul a mediei de admitere în clasa a IX-a sunt principalele noutăţi ale anului şcolar 2013-2014. Potrivit informaţiilor furnizate de Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, evaluãrile la clasele menţionate vor fi realizate pe baza unor broşuri, care vor fi distribuite fiecãrui elev, în parte. „Broşurile vor conţine inclusiv testele de evaluare. Însă, deocamdatã, nu s-a stabilit calendarul acestor evaluãri”, a precizat reprezentantul ISJ Sălaj.

De asemenea, se menţin simulãrile, care se vor desfãşura astfel: la clasa a VIII-a, în luna ianuarie, la clasa a XI-a, în luna mai, iar la clasa a XII-a, în luna martie. Simulãrile la aceste clase se vor realiza pe baza unor subiecte unice, elaborate de Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare(CNEE).
Potrivit sursei citate, media de admitere în clasa a IX-a se va calcula astfel: media de la Evaluarea Naţionalã reprezenta 75 la sută, iar media claselor V-VIII. 25 la sută. În schimb, au rămas neschimbate metodologiile de organizare şi defãşurare ale Examenelor Naţionale.

Alte articole

Leave a Comment