Mobilitate Erasmus în Osijek – Croația

În perioada 24-28 octombrie 2022, nouă cadre didactice de la Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” din Jibou, Ciurte Amelia, coordonator proiect, Borzan Mircea, Daroczi Iosif, Dobrinean Ligia, Mureșan Ramona, Noje Daniela, Peter Ioan Izidor, Pop Alina Maria, Pop – Cozac Sorina, au participat într-o mobilitate în Croația, la Osijek, a patra mobilitate din cadrul Proiectului Erasmus+, ”Exchanges of Digital Unity – Technology”, nr. de referință 2020-1-LV01-KA229-077436_6 inițiat de Secondary School din Grobina, Lituania. În cadrul acestui proiect sunt implicate școli din Grobina, Ankara, Las Palmas de Gran Canaria, Janowiec și Jibou – România.

Obiectivele principale ale acestui proiect sunt schimbul de experiență dintre școli, asimilarea, de către profesori, a unor limbaje noi de programare benefice în activitățile de la clasă, promovarea obiceiurilor și tradițiilor populare, utilizarea limbii engleze ca limbă internațională. Profesorii au fost antrenați în ateliere de modelare 3D și robotică mBot. A avut loc un prânz tradițional, chiar la sosire, fiecare țară promovându-și bunătățile culinare. A fost o atmosferă deosebit de plăcută, de prietenească, bazată pe respect reciproc.
A fost o săptămână bogată în activități pe cât de variate, pe atât de utile, iar principalii beneficiari vor fi elevii.

Următoarea întâlnire va avea loc în februarie – 2023, în Las Palmas de Gran Canaria, iar școala noastră va fi gazdă în luna mai a anului 2023.

prof. Pop – Cozac Sorina
Școala Gimnazială ” Lucian Blaga” Jibou

One Thought to “Mobilitate Erasmus în Osijek – Croația”

  1. […] În perioada 24-28 octombrie 2022, nouă cadre didactice de la Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” din Jibou, Ciurte Amelia, coordonator proiect, Borzan Mircea, Daroczi Iosif, Dobrinean Ligia, Mureșan Ramona, Noje Daniela, Peter Ioan Izidor, Pop Alina Maria, Pop – Cozac Sorina, au participat într-o mobilitate în Croația, la Osijek, a patra mobilitate din cadrul Proiectului Erasmus+, ”Exchanges of Digital Unity – Technology”, nr. de referință 2020-1-LV01-KA229-077436_6 inițiat de Secondary School din Grobina, Lituania. În cadrul acestui proiect sunt implicate școli din Grobina, Ankara, Las Palmas de Gran Canaria, Janowiec și Jibou… Citeste mai mult […]

Leave a Comment