Ministrul educaţiei anunţă că testarea în şcoli nu este obligatorie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat,  că testarea pe bază de salivă nu este obligatorie, dar reprezintă o modalitate prin care putem contribui la siguranţa sanitară în şcoli. MInistrul face apel la părinţi să accepte testarea şi să counice rezultatele corecte, informează news.ro.

„Testarea nu este obligativitate, dar îmi place să cred că înţelegem cu toţii că testarea pe bază de salivă, dincolo de faptul că a fost solicitată în egală măsură de elevi, părinţi şi profesori, este o modalitate prin care putem contribui la siguranţa sanitară în şcoli. Testarea nemaifiind obligatorie, nemaifiind obligatoriu de administrat de către cadrele didactice, probabil că va exista o repoziţionare. Nu este obligatorie. Dacă în şcoala respectivă cadrele didactice se exprimă în vederea organizării procesului de testare în şcoală înseamnă că este dorinţa lor, nu este o obligaţie. Dacă nu fac acest lucru, elevii vor avea testele şi vor putea fi utilizate la domiciliu sub supravegherea părinţilor sau reprezentanţilor legali”, a afirmat ministrul Educaţiei, joi, într-o conferinţă de presă.

Acesta a făcut apel la responsabilitatea părinţilor.

„Fac un apel la responsabilitatea părinţilor pentru a comunica în timp şi corect rezultatele acestor teste, în beneficiul sănătăţii propriilor copii”, a declarat Cîmpeanu.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment