Mii de locuri pentru tinerii sălăjeni care doresc să urmeze o carieră în Armată

Biroul Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean (CMJ) Sălaj, asigură în această perioadă consilierea şi înscrierea candidaţilor pentru admiterea candidaților care doresc să urmeze cursuri de specializare în diverse domenii militare.

Potrivit informațiilor primite la lt. col. Silviu Abudanii, ofițerul de relații cu presa al CMJ Sălaj, Cursul de formare a ofiţerilor în activitate pe filiera directă pune la dispoziția celor interesați 843 de locuri.

Dosarele se pot depune în această perioadă la CMJ Sălaj, ultima zi fiind 3 aprilie 2018. Criterii de înscriere sunt vârsta de maximum 26 ani, candidații să fie absolvenţi ai învăţământului liceal având diplomă de bacalaureat, fără antecedente penale, apţi din punct de vedere medical, psihologic şi fizic. Un alt curs pe care tinerii sălăjeni care doresc să îmbrace haina militară este cel de formare a subofiţerilor si a maiștrilor militari în activitate pe filieră directă, în acest domeniu fiind disponibile  986 locuri. Perioada de depunere a dosarelor este până în data de 2 mai 2018.

Criterii de înscriere: vârsta maximum 28 ani, absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat, fără antecedente penale.candidații trebuie să fie apţi din punct de vedere medical, psihologic şi fizic.

Pentru cursul de formare a ofiţerilor în activitate pe filieră indirectă, centrul Militar Sălaj își așteaptă candidații pentru specializările muzică militare (5 locuri), educație fizică (9 locuri), management financiar-contabil (9 locuri), justiție militară (20 locuri), construcții (5 locuri), psihologie militară (12 locuri), medicină generală (20 locuri), intendență ( 15 locuri). Criterii de înscriere: vârsta maximum 40 de ani, diplomă de licenţă cu profil corespunzător specialităţii militare pentru care optează candidatul, lipsa antecedentelor penale, apţi din punct de vedere medical, psihologic şi fizic.

Un alt curs pentru care sunt disponibile zeci de locuri este Cursul de formare a subofiţerilor în activitate pe filiera indirectă pentru specializările: muzici militare (40 locuri), militari sanitari (74 locuri), construcții (35 locuri), auto și mecanic conductor TAB (125 locuri), geniu (22 locuri), administrație (10 locuri), aparare CBRN (5 locuri), infanterie (50 locuri), cercetare (36 locuri), artilerie și rachete (30 locuri), poliție militară (36 locuri), comunicații (70 locuri), forțe speciale (100 locuri).

Criterii de înscriere: vârsta maximă 40 de ani, absolvenţi ai învăţământului liceal/postliceal sau universitar de specialitate, fără antecedente penale, apţi din punct de vedere medical, psihologic şi fizic.

Colegiile Naționale Militare cu sediile la Alba-Iulia, Breaza ( jud. Prahova), Craiova și Câmpulung Moldovenesc (jud. Suceava)  scot la concurs 480 locuri. Criterii de înscriere: vârsta de până în 16 ani, absolvenţi ai ciclului gimnazial.

Învăţământul este de profil militar, specializarea matematică-informatică, se asigură gratuit cazare, hrană completă, echipament, rechizite, asistenţă medicală, transport.

Relaţii suplimentare se pot obține direct de la sediul la CMJ. Sălaj din Zalău, str. Lt.col. Pretorian nr.100, cartier Dumbrava Nord.

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment