Mii de elevi sălăjeni vor învăța de la avocați ce înseamnă respectul față de lege

Avocați din cadrul Baroului Sălaj se vor deplasa în unități de învățământ din județ pentru a promova în rândul elevilor cultura legalității și responsabilității în societate, dar și elemente care țin de echitatea socială și atitudinea civică.

Acțiunea face parte din programul „Fii avocat în școala ta”, un proiect de responsabilizare socială implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România la nivel național. Lansarea ediției a doua a acestui proiect în județul nostru va avea loc luni, cu participarea avocaților implicati si a partenerilor care au contribuit la reușita programului pe plan local. „Recunoscând importanța deprinderii cunoștințelor elementare de drept și a promovării unei culturi a legalității și a responsabilității în societate, menite să încurajeze, de la o vârstă fragedă, respectul față de lege, echitatea socială și atitudinea civică, echipa de proiect formată avocați voluntari, va asigura derularea proiectului în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județul Sălaj și pentru anul școlar 2022-2023. În cursul anului școlar trecut au fost înscrise în proiect un număr de 16 unități școlare, participând aproximativ 3.310 elevi din 120 de clase”, a declarat coordonatoarea proiectului în județul Sălaj, avocata Andrea Ciortea.

Fotografie cu caracter ilustrativ

6 Thoughts to “Mii de elevi sălăjeni vor învăța de la avocați ce înseamnă respectul față de lege”

 1. […] Avocați din cadrul Baroului Sălaj se vor deplasa în unități de învățământ din județ pentru a promova în rândul elevilor cultura legalității și responsabilității în societate, dar elemente care țin de echitatea socială și atitudinea civică. Acțiunea face parte din programul „Fii avocat în școala ta”, un proiect de responsabilizare socială implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România la nivel național. Lansarea ediției a doua a acestui proiect în județul nostru va avea loc luni, 11 octombrie, cu participarea avocaților implicati si a partenerilor care au contribuit la reușita… Citeste mai mult […]

  1. Nicolae Sorin Țîrlea

   Cum pot avocatii sa participe la acest program de educatie civică, cand acestia apara si criminali, tâlhări,violatori? La acest program trbuiau sa participe juecatorii, procurorii si politistii.

 2. […] Avocați din cadrul Baroului Sălaj se vor deplasa în unități de învățământ din județ pentru a promova în rândul elevilor cultura legalității și responsabilității în societate, dar elemente care țin de echitatea socială și atitudinea civică. Acțiunea face parte din programul „Fii avocat în școala ta”, un proiect de responsabilizare socială implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România la nivel național. Lansarea ediției a doua a acestui proiect în județul nostru va avea loc luni, 11 octombrie, cu participarea avocaților implicati si a partenerilor care au contribuit la reușita…  » Mai multe detalii […]

 3. Cleo

  Chiar avocații ii învață despre asta? Le ca intra pe o ureche și le va ieși pe…. De ce “ nu-i învață” părinții începând cu cei 7 ani de acasă, magistrații sau oricine altcineva! Însuflati-le mai bine dorința de a emigra din tara asta care ete mai mult decât … eșuată ! Vorba mutului!!!

 4. Adevărata lecție

  Grecia, țară prietenă, membră UE, a refuzat extrădarea lui Sorin Oprescu pe motiv că în România nu are parte de un proces corect. Asta spune totul despre „justiția” română, mai mult decât 100 de lecții !

 5. Misu

  Chiar nu aveți pe ce sa cheltuiți banii? Niciun avocat nu va face o chestie “pro bono”!!! Cu atât mai puțin așa ceva! Chiar ați inebunit cu totul, cei care ați lansat acesta inițiativa? Se pare ca DA!

Leave a Comment